Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Minipajer med krämig kycklingfyllning

06 sep, 2022 
AvLouisa Lorang
Recept på minipajer med krämig kycklingfyllning
Det är något speciellt med att äta saker i miniformat, det smaker liksom bättre! Som dessa minipajer med krämig kycklingfyllning med ett lock av smördeg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda påBrand logo
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

Minipajer med krämig kycklingfyllning

Att få en egen liten paj känns lyxigt! Gör dem i små gjutjärnspannor eller i små pajformar.

Så gör du goda minipajer med krämig kycklingfyllning

8 portioner

Annons

Du behöver:

1 gul lök
2 morötter
5 stjälkar färsk timjan
1 hel kyckling
2 liter vatten
250 g grön sparris
2 stjälkar bladselleri
2 msk olivolja, till stekning
2 dl gröna ärter
125 g smör
1 ½ dl vetemjöl
7 dl kycklingbuljong (från den kokta kycklingen)
2 dl vispgrädde
Salt och nymald svartpeppar

Smördegslock:

450 g smördeg
1 ägg
2 msk vatten

Till servering:

Blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Skala löken och skär i tjocka skivor. Skrubba morötterna och skär i mindre bitar. Lägg lök och morötter i en kastrull tillsammans med timjan och kyckling. Häll vatten i kastrullen tills kycklingen är täckt och koka den helt mör under lock i 45–50 minuter.
  2. Ta upp kycklingen, sila buljongen och reducera till 7–8 dl. Plocka kycklingköttet fritt från skinn och ben med två gafflar.
  3. Bryt av den nedre, träiga änden på sparrisen och släng. Skär sparrisen i mindre bitar. Skölj selleristjälkarna och skär i tunna skivor. Fräs sparris och selleri i olja i en stor stekpanna i ½ minut utan att de tar färg. Vänd ner ärterna och häll sedan grönsakerna i en skål.
  4. Smält smöret i en panna. Vispa i mjölet, vispa sedan långsamt i buljongen. Vispa till sist i grädden, vänd sedan ner kycklingen och de sauterade grönsakerna i såsen. Krydda med salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 180°. Fördela kycklingfyllningen i formar, cirka 12–15 cm i diameter. Skär till smördegsarken så de passar formarna. Lägg dem över fyllningen och se till att de sluter tätt. Skär några hål i mitten så att ångan kan komma ut. Vispa ägget med lite kallt vatten och pensla smördegen med blandningen. Grädda pajerna i ugnen i 25–35 minuter, tills de är gyllene och genomstekta. Lägg eventuellt över folie mot slutet om de får för mycket färg. Servera med en grönsallad.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons