Sliders med pulled chicken

Recept på sliders med pulled chicken

Betina Hastoft
Fyll hamburgerbrödet med pulled chicken, en krispig sommarslaw och tzatziki och ta en stor tugga sommar!
19 april, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Sliders med pulled chicken

Sommarsmak i varje tugga!

Så gör du sliders med pulled chicken
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

2 kycklingbröstfiléer
5 dl kycklingbuljong

Tzatziki:

½ gurka
Salt
1 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk dill

Sommarslaw:

½ spetsskålshuvud
100 g sockerärter
2 salladslökar
1 msk vitvinsvinäger
¼ tsk dijonsenap
¼ tsk honung
1 msk olivolja
Salt och peppar

Till servering:

2 hamburgerbröd

Gör så här:

  1. Pulled chicken: Koka kycklingfiléerna i buljong och låt dem puttra i 10 minuter. Plocka köttet och blanda det med lite av buljongen från tillagningen.
  2. Tzatziki: Skala och dela gurkan på längden. Ta bort kärnorna med en sked och skär de två gurkbitarna i tunna skivor. Lägg de halva gurkskivorna i en sil, strö över salt och låt dem dra i 10 minuter. Skölj av saltet från skivorna, klappa dem torra och blanda dem med yoghurt, pressad vitlök och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sommarslaw: Skär spetskålen fint. Skär sockerärter i fina, tunna skivor på längden och skär salladslöken fint. Vänd det hela i en marinad av vitvinsvinäger, senap, honung och olja smaksatt med salt och peppar.
  4. Fyll uppvärmda hamburgerbröd med sommarsallad, pulled chicken och tzatziki och servera.

Foto: Betina Hastoft