Sliders med pulled chicken
Sommarsmak i varje tugga!
4 portioner
Du behöver:
2 kycklingbröstfiléer
5 dl kycklingbuljong
Tzatziki:
½ gurka
Salt
1 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk dill
Sommarslaw:
½ spetsskålshuvud
100 g sockerärter
2 salladslökar
1 msk vitvinsvinäger
¼ tsk dijonsenap
¼ tsk honung
1 msk olivolja
Salt och peppar
Till servering:
2 hamburgerbröd
Gör så här:
- Pulled chicken: Koka kycklingfiléerna i buljong och låt dem puttra i 10 minuter. Plocka köttet och blanda det med lite av buljongen från tillagningen.
- Tzatziki: Skala och dela gurkan på längden. Ta bort kärnorna med en sked och skär de två gurkbitarna i tunna skivor. Lägg de halva gurkskivorna i en sil, strö över salt och låt dem dra i 10 minuter. Skölj av saltet från skivorna, klappa dem torra och blanda dem med yoghurt, pressad vitlök och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
- Sommarslaw: Skär spetskålen fint. Skär sockerärter i fina, tunna skivor på längden och skär salladslöken fint. Vänd det hela i en marinad av vitvinsvinäger, senap, honung och olja smaksatt med salt och peppar.
- Fyll uppvärmda hamburgerbröd med sommarsallad, pulled chicken och tzatziki och servera.
Foto: Betina Hastoft