Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Sliders med pulled chicken

19 apr, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på sliders med pulled chicken
Fyll hamburgerbrödet med pulled chicken, en krispig sommarslaw och tzatziki och ta en stor tugga sommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Sliders med pulled chicken

Sommarsmak i varje tugga!

Så gör du sliders med pulled chicken

4 portioner

Du behöver:

2 kycklingbröstfiléer
5 dl kycklingbuljong

Tzatziki:

½ gurka
Salt
1 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk dill

Sommarslaw:

½ spetsskålshuvud
100 g sockerärter
2 salladslökar
1 msk vitvinsvinäger
¼ tsk dijonsenap
¼ tsk honung
1 msk olivolja
Salt och peppar

Till servering:

2 hamburgerbröd

Gör så här:

  1. Pulled chicken: Koka kycklingfiléerna i buljong och låt dem puttra i 10 minuter. Plocka köttet och blanda det med lite av buljongen från tillagningen.
  2. Tzatziki: Skala och dela gurkan på längden. Ta bort kärnorna med en sked och skär de två gurkbitarna i tunna skivor. Lägg de halva gurkskivorna i en sil, strö över salt och låt dem dra i 10 minuter. Skölj av saltet från skivorna, klappa dem torra och blanda dem med yoghurt, pressad vitlök och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sommarslaw: Skär spetskålen fint. Skär sockerärter i fina, tunna skivor på längden och skär salladslöken fint. Vänd det hela i en marinad av vitvinsvinäger, senap, honung och olja smaksatt med salt och peppar.
  4. Fyll uppvärmda hamburgerbröd med sommarsallad, pulled chicken och tzatziki och servera.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons