Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

6 mat- och dryckesnyheter att testa i sommar

29 jun, 2023 
AvNami Kawakita
6 mat- och dryckesnyheter att testa i sommar
Vegansk proteinshake, välgörenhetscava för hundar, smakstarka ostar och okrossbara vinglas är några av nyheterna att testa i sommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så grillar du: Sommarens godaste laxspettBrand logo
Så grillar du: Sommarens godaste laxspett

1. Färdigblandat på flaska

Chandon Garden Spritz är sommaren i en flaska – färdigblandad att avnjutas på alla utekvällar och picknickar som väntar! Chandon Garden Spritz är en blandning av prisbelönt mousserande vin från Mendoza-regionen och hemgjord apelsinbitterlikör. Den har bittersöta toner från torkade apelsinskal och kryddor och når sin fulla potential när den serveras med massor av is, gärna tillsammans med en skiva apelsin och kvist rosmarin. Dessutom är den 100% naturlig och har inga tillsatser.

Annons
Chandon Garden Spritz (51854), 750 ml, 205 kr.
Chandon Garden Spritz (51854), 750 ml, 205 kr.

2. Det okrossbara vinglaset

Djuce, som vanligtvis lanserar kvalitetsviner på burk, har nu tagit nästa steg i sitt hållbarhetstänk och presenterar lagom till sommaren ett stilrent, okrossbart vinglas.

Mycket fokus har lagts på designen - kombinationen av en fotlös siluett, det symmetriska och räfflade mönstret, samt de tunna kanterna bidrar mycket till den känslan av ett riktigt glas. Det här glaset kan kastas, tappas och packas i ryggsäcken – som gjort för tas med på campingturen!

Annons

Själva glaset är 42 cl stort och producerat av BPA-fri Tritanplast. Läs mer och beställ här!

3. Välgörenhetsvin för pälsklingar

Hundägarna och vinentreprenörerna Pierre Kambouris och Lenita Nylund fick en idé om ett initiativ för att förbättra livet för hundar i nöd. Det resulterade i Happy Dog Cava, det första vinet i Sverige som stöttar välgörenhet för djur. För varje såld flaska går fem kronor till den ideella organisationen Hundhjälpens arbete. De hittills sålda flaskorna, genererar nu i en donation till Hundhjälpen på 125 000 kronor. Pengar som bland annat går till krigsdrabbade hundar i Ukraina i sommar.

Annons

Happy Dog Cava är en torr, frisk cava med inslag av gröna äpplen, päron och citrus och är ett utmärkt alternativ att servera till lättare rätter av fisk och skaldjur men funkar minst lika bra som sällskapsdryck på balkongen.

Happy Dog Cava (59093), 750 ml, 99 kr.
Happy Dog Cava (59093), 750 ml, 99 kr.

4. Växtbaserad protein shake

Med sin devis ”Cut the Crap. Eat Clean.” och sina innovativa produkter har Oatlaws blivit en favorit hos många som föredrar ett växtbaserat och samtidigt proteinrikt mellanmål med rena ingredienser. Nu lanserar de The Oat Protein Shake, ett drickbart mellanmål gjort på havre och ärtprotein. Shaken kommer i smakerna choklad och jordgubb och är smaksatta med naturliga smaksättare som kakao, kokosnektar och jordgubbspuré.

Annons

The Oat Protein Shake är ett suveränt mellanmål efter ett hårt träningspass, ha med på vandringen eller ha som ett extra proteintillskott!

5. Den rosa törstsläckaren

Schweppes Pink Tonic Zero har redan gjort succé ute i Europa och nu kommer den äntligen till Sverige! Denna sockerfria tonic smakar röda och svarta vinbär med en välbalanserad sötma och friskhet. Den är ett gott alkoholfritt alternativ att svalka sig med en varm dag och en alldeles utmärkt mixer som går finfint ihop med såväl vodka som gin, gärna med en näve is och en citronskiva.

Annons
Schweppes Pink Tonic Zero kommer äntligen till Sverige

6. Riktigt bra italiensk ost

Gorgonzola är en klassisk italiensk blåmögelost av komjölk. Den oemotståndligt krämiga och ibland intensiva osten sätter verkligen smak på tillvaron och funkar lika bra på ostbrickan som i matlagning. Nu lanserar italienska Granarolo Gorgonzola i tre varianter; mild Gorgonzola Dolce, smakrik Gorgonzola Piccante och omåttligt krämiga Gorgonzola & Mascarpone.

Satsa på en krämig gorgonzolapasta med valnötter, en gorgonzolapizza eller en läcker gorgonzola bruschetta till fördrinken – recept och inspiration hittar du här!

Granarolo presenterar tre sorters gorgonzola – passande i pasta, pizza och som den är

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons