Lättlagad och lyxig plockmat – 5 recept

Nästa gång du ska ha gäster så satsa på en lyxig men samtidigt lättlagad plockmatsmeny. Många av rätterna går att förbereda dagen innan, vilket gör vilken bjudning som helst så mycket enklare. Peston till tomatsalladen går bra att göra i förtid och likaså både kyckling och misomajo som sedan ska serveras med en grönsallad. Frittatan kan du också göra i god tid och sen antingen värma på den i ugnen eller helt enkelt servera den kall, den smakar lika gott oavsett! Plockmatens stjärna är här de enkla men ack så goda havskräftorna som doppas i cocktailsås. Till efterrätt blir det ljuvliga små minimuffins med kardemumma och säsongens godaste äpplen. Smaklig måltid!
ITALIAN STRAWBERRY LEMONADE

Välkomna gäster med årets med svalkande drink – en Italian strawberry lemonade!
TOMATSALLAD MED BURRATA OCH PESTO

Peston går att förbereda, sedan är det bara att skära upp tomater och servera!
FRITTATA MED ZUCCHINI OCH GETOST

Det fina med just den här frittatan är att den kan förberedas dagen innan och sen värmas upp i ugnen eller serveras kall.
HAVSKRÄFTOR MED COCKTAILSÅS

Ingen osar lyx så mycket som färska skaldjur!
KYCKLINGSALLAD MED AVOKADO OCH MISOMAJO

Både dressing och kyckling går att förbereda dagen innan och sen är det bara salladen som snabbt slängs ihop strax innan gästerna kommer.
MINIMUFFINS MED ÄPPLE OCH KARDEMUMMA

Är de små så måste man ta två! Det gäller särskilt för dessa ljuvliga minimuffins!