Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Frittata med zucchini och getost

07 jul, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på frittata med zucchini och getost
En frittata kan fyllas med i stort sett vad som helst – i just denna hittar du bland annat zucchini, getost och pecorino.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Frittata med zucchini och getost

Servera kall, eller värm på den igen under folie i ugnen.

Läcker frittata fylld med zucchini och getost

6 portioner

Annons

Du behöver:

2 små zucchini
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
Salt och peppar
Olivolja till formen
100 g färsk getost
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
6 ägg
100 g pecorino

Till servering:

1 näve färsk oregano
2 msk riven pecorino

Gör så här:

  1. Skölj zucchinin och skär dem i tjocka skivor. Skala löken och skär dem i klyftor. Skala vitlöken och hacka dem fint. Stek allt i 5–6 minuter i olja i en panna. Grönsakerna ska ta lite färg, men inte för mycket. Krydda med salt.
  2. Smörj en pajform med olivolja och fördela grönsakerna i den. Sätt ugnen på 220°. Vispa getost tillsammans med yoghurt, senap och ägg i en skål med elvisp. Riv i pecorino och smaka av med salt och peppar. Häll äggblandningen över grönsakerna.
  3. Sätt in formen i ugnen och grädda i 25–30 minuter, eller tills frittatan är gyllene och genomstekt. Toppa med färsk oregano och strö över nyriven pecorino.

Foto: Rikke Westesten, Peter Kamm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons