Kycklingsteak tagliata
11 jul, 2025
AvCarolina Soudah
En lite somrigare variant av den italienska klassikern tagliata görs här med kycklingsteak.
Annons
Kycklingsteak tagliata
Italiensk klassiker men här med kyckling i stället för biff.
Annons
2 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
2 kycklingsteaks
1 msk smör
Salt och svartpeppar
1 citron
70 g rucola och mâche
150 g körsbärstomater
50 g parmesanost
1 msk olivolja
1 msk rostade pinjenötter
Gör så här:
- Stek kycklingsteaken på skinnsidan i en stekpanna med smör på medelvärme i ca 6 minuter. Salta och peppra ordentligt under stekning. Vänd, stek 1 minut till. Lägg i en ugnsform och stek klart i ugn på 150°i ca 15 minuter. Kontrollera att innertemperaturen är 70°.
- Stek en delad citron på snittsidan till fin färg. Skiva parmesanen grovt och dela i bitar.
- Skiva köttet och servera på ett fat med sallad, tomater och parmesan.
- Ringla olivolja över allting. Strö över rostade pinjenötter, vrid över svartpeppar och servera med den stekta citronen.
Foto: Eva Hildén
Annons