Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Kycklingsteak tagliata

11 jul, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på kycklingsteak tagliata
Eva Hilden Smith
En lite somrigare variant av den italienska klassikern tagliata görs här med kycklingsteak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Kycklingsteak tagliata

Italiensk klassiker men här med kyckling i stället för biff.

Kycklingsteak tagliata
Kycklingsteak tagliataEva Hilden Smith
Annons

2 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 kycklingsteaks
1 msk smör
Salt och svartpeppar
1 citron
70 g rucola och mâche
150 g körsbärstomater
50 g parmesanost
1 msk olivolja
1 msk rostade pinjenötter

Gör så här:

  1. Stek kycklingsteaken på skinnsidan i en stekpanna med smör på medelvärme i ca 6 minuter. Salta och peppra ordentligt under stekning. Vänd, stek 1 minut till. Lägg i en ugnsform och stek klart i ugn på 150°i ca 15 minuter. Kontrollera att innertemperaturen är 70°.
  2. Stek en delad citron på snittsidan till fin färg. Skiva parmesanen grovt och dela i bitar.
  3. Skiva köttet och servera på ett fat med sallad, tomater och parmesan.
  4. Ringla olivolja över allting. Strö över rostade pinjenötter, vrid över svartpeppar och servera med den stekta citronen.
Så gör du den klassiska drinken Whiskey SourBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Foto: Eva Hildén

Annons