Krispig julsallad med äpplen, grönkål och nötter

  • AvLena Söderström
Recept på krispig julsallad med äpplen, grönkål och nötter
En krispig sallad är ett måste på julbordet! Satsa på en julig variant med grönkål, äpplen, nötter och granatäpple.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomat

Brand logo
Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomat

Krispig julsallad

Fräsch, knaprig och julig sallad med äpplen och hasselnötter.

6 bufféportioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 förp grönkål strimlad, ca 300 g
¼ tsk salt
½ msk olivolja
2 äpplen

Dressing:

3 msk äppelcidervinäger
2 msk färskpressad citronsaft
5 msk olivolja
1 msk honung
1 krm salt

Garnering:

1 dl hasselnötter
1 dl granatäppelkärnor

Gör så här:

  1. Lägg grönkålen i en bunke, strö över saltet, ringla över oljan och ”massera” grönkålen så att den mjuknar, i ca 1 minut.
  2. Klyfta, kärna ur och skiva äpplena.
  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg upp salladen på ett serveringsfat. Toppa med äppel­skivorna. Ringla över dressingen.
  5. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Gnid av skalet i en handduk. Hacka nötterna grovt.
  6. Garnera salladen med hasselnötter och granatäppelkärnor.

3 goda toppings till kladdkaka

Brand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Foto: Lena Söderström