Krispig julsallad med äpplen, grönkål och nötter
- AvLena Söderström
En krispig sallad är ett måste på julbordet! Satsa på en julig variant med grönkål, äpplen, nötter och granatäpple.
Krispig julsallad
Fräsch, knaprig och julig sallad med äpplen och hasselnötter.
6 bufféportioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 förp grönkål strimlad, ca 300 g
¼ tsk salt
½ msk olivolja
2 äpplen
Dressing:
3 msk äppelcidervinäger
2 msk färskpressad citronsaft
5 msk olivolja
1 msk honung
1 krm salt
Garnering:
1 dl hasselnötter
1 dl granatäppelkärnor
Gör så här:
- Lägg grönkålen i en bunke, strö över saltet, ringla över oljan och ”massera” grönkålen så att den mjuknar, i ca 1 minut.
- Klyfta, kärna ur och skiva äpplena.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
- Lägg upp salladen på ett serveringsfat. Toppa med äppelskivorna. Ringla över dressingen.
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Gnid av skalet i en handduk. Hacka nötterna grovt.
- Garnera salladen med hasselnötter och granatäppelkärnor.
Foto: Lena Söderström

