Pepparkakskladdkaka med polkatopping
19 okt, 2025
AvGitte Heidi Rasmussen
Du kanske undrar om det ens är möjligt att göra en kladdkaka ännu godare? Jodå, du tillsätter pepparkakskryddor och polkatopping.
Annons
Pepparkakskladdkaka med polkatopping
Inget fika utan en kladdis! Här med smak av pepparkaka.
Annons
Du behöver:
100 g smör
2 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 krm salt
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära
1 tsk kryddnejlika
Garnering:
Polkagrisar, krossade
Florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och tillsätt strösocker och vaniljsocker. Rör om och ta kastrullen från plattan. Rör ner kakao, salt och äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl och kryddor och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 23 cm i diameter.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 13–15 minuter. Låt den svalna. Toppa med krossade polkagrisar och pudra över florsocker.
Foto: Columbus Leth
Annons