Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Väskan som låter dig ta med champagnen ut i naturen

10 nov, 2022 
AvNami Kawakita
Väskan som låter dig ta med champagnen ut i naturen
Palmgrens, Richard Juhlin och Reijmyre – tre svenska hantverkare som tillsammans lanserar en exklusiv hikingväska för dig som älskar champagne.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sabrera champagne – så gör duBrand logo
Sabrera champagne – så gör du

Goda nyheter för alla champagne- och hikingälskare! Palmgrens presenterar tillsammans med Richard Juhlin och Reijmyre Glasbruk en hikingväska speciellt skapad för att ta med champagnen ut. Väskan är en unik fusion av läder, champagne och kristallglas, där naturen agerar som ram och engagerar alla sinnen.

Väskan

Redan 1896 grundades AB Joh. Palmgren i Stockholm 1896 av sadelmakare Johannes Palmgren och är specialiserat på väskor, bagage och accessoarer i läder. Palmgrens produkter tillverkas med stor omsorg för hantverket och kvaliteten, och i vegetabiliskt garvat läder som är den mest naturliga och miljövänliga typen av garvning.

Annons

Den unika hikingväskan produceras i Stockholm och varje väska är numrerad. Vid produktion kan man välja att få väskan präglad med sina initialer för en mer personlig touch och kommer i Palmgrens klassiska cognacfärg. I väskan finns det plats för kylblock i metall, fodrade med ullfodral, fyra kristallglas som är formgivna av Richard Juhlin och tillverkade av Reijmyres erfarna glasblåsare, och det viktigaste av allt – ett anpassat utrymme för en champagneflaska.

I den exklusiva väskan från Palmgrens ryms fyra kristallglas, kylblock och ett anpassat utrymme för champagneflaskan.

– Att formge något så specifikt, där smak, doft och känsel står i centrum, uppmanar till noggrann reflektion över funktion och samspel mellan läder, champagne och kristallglas, där alla spelar en viktig roll, säger Catharina Herré, vd Palmgrens.

Annons

Champagnen

Champagne Club by Richard Juhlin är den största oberoende källan till champagneinformation i världen. Richard Juhlin är världens främsta champagneexpert, mest känd för sina färdigheter inom blindprovning. Ända sedan 1998 har han haft världsrekordet för mest champagne som någonsin provats. Han har provat, kategoriserat och betygsatt mer än 14 000 olika unika champagner under sin livstid.

Det är Richards sökande efter nya champagneupplevelser som lett honom till spännande och främmande platser, där noggrant utvalda champagner agerar i harmoni med omgivningens naturliga skönhet, som idén till Champagne Hiking föddes – en smakresa runt hela världen.

Det var i Richard Juhlins sökande efter nya champagneupplevelser på nya, spännande platser som idén till Champagne Hiking föddes.

– Champagne är märkligt nog det enda vin som kan rymma alla naturens dofter i ett glas. Dess oöverträffade aromatiska mångfald gör det möjligt att ta upp alla naturtypers dofter och skapa samklang med den miljö man vistas i. Genom platsens doft och karaktär kommer olika sidor av champagnens personlighet att lyftas fram och förstärkas. Alla dina sinnen samspelar när du ska njuta. Därför skapades konceptet Champagne Hiking, säger Richard Juhlin.

Kristallglasen

Reijmyre Glasbruk grundades 1810 i Kolmårdens djupa skogar. Än idag tillverkas allt kristallglas helt och hållet för hand. Richard Juhlins champagneglas är ett sprängt glas och tekniken introducerades på bruket på 1830-talet. Den sprängda kanten är värmebearbetad, därmed både tunn och mjuk samt behaglig.

På Reijmyres Glasbruk tillverkas allt kristallglas helt och hållet för hand

– Hantverk är en upplevelse och ett hantverksvin avnjuts bäst i ett hantverksglas. Lika viktigt är platsen och sällskapet. Med denna hikingväska finns möjligheten att ställa alla stjärnor rätt för den ultimata upplevelsen, säger Viktor Söderberg, vd Reijmyre Glasbruk.

Annons

Tillsammans skapar de Champagne hiking

Båda hantverken, kristallglas och dryck, påverkar hur vi upplever platsen, hur vi upplever och minns drycken, samtalet och umgänget. Genom att ta med champagne och champagneglas ut i naturen tar vi upplevelsen av smak och doft till en högre nivå.

Packa ner favoritchampagnen och kristallglasen och avnjut bubblet i naturen

Tänk dig att packa ner din favoritchampagne och kristallglasen i din exklusiva hikingväska nästa gång du ger dig ut på vad som garanterat kommer att bli en extra lyxig naturupplevelse. Så vad väntar du på? Vi har redan skrivit upp vad vi vill ha på plats nummer ett på önskelistan.

Foto: Andy Liffner

Annons