Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Lyxiga champagnecupcakes med frosting

01 sep, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på champagnecupcakes med frosting
Det är när vi firar något speciellt som vi tar fram champagnen – avvara en skvätt och baka dessa champagnecupcakes med frosting för extra guldkant på festen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Champagnecupcakes med frosting

Champagne i både kaka och frosting!

Så bakar du champagnecupcakes med frosting

24 stycken

Du behöver:

3 ägg
1 ¾ dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl champagne

Frosting:

100 g rumsvarmt smör
7 ½ florsocker
1/2 dl champagne
Några droppar röd karamellfärg
2 msk strössel

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt i en skål med elvisp. Smält smöret i en kastrull och vänd ner smör och mjölk i äggsmeten. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt och vänd runt med en slickepott. Vänd ner champagne. Fyll muffinsformar till lite mer än hälften med smet. Grädda i ugnen i 13–15 minuter, känn med sticka att de är klara. Låt svalna på galler.
  2. Vispa smöret mjukt och luftigt med elvisp. Tillsätt florsocker och champagne i omgångar under långsam vispning. När allt är nedvispat ökar du hastigheten och vispar upp en fluffig frosting. Vänd ner karamellfärg till önskad kulör, klicka upp frostingen i spritspåse med stjärntyll. Dekorera muffinsarna med frosting och strössel.

Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Julie Polar de Greeve

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons