Lyxiga champagnecupcakes med frosting

Recept på champagnecupcakes med frosting

Peter Kam
Det är när vi firar något speciellt som vi tar fram champagnen – avvara en skvätt och baka dessa champagnecupcakes med frosting för extra guldkant på festen!
01 september, 2021
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Slå på ljud

Champagnecupcakes med frosting

Champagne i både kaka och frosting!

Så bakar du champagnecupcakes med frosting
Peter Kam

24 stycken

Du behöver:

3 ägg
1 ¾ dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl champagne

Frosting:

100 g rumsvarmt smör
7 ½ florsocker
1/2 dl champagne
Några droppar röd karamellfärg
2 msk strössel

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt i en skål med elvisp. Smält smöret i en kastrull och vänd ner smör och mjölk i äggsmeten. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt och vänd runt med en slickepott. Vänd ner champagne. Fyll muffinsformar till lite mer än hälften med smet. Grädda i ugnen i 13–15 minuter, känn med sticka att de är klara. Låt svalna på galler.
  2. Vispa smöret mjukt och luftigt med elvisp. Tillsätt florsocker och champagne i omgångar under långsam vispning. När allt är nedvispat ökar du hastigheten och vispar upp en fluffig frosting. Vänd ner karamellfärg till önskad kulör, klicka upp frostingen i spritspåse med stjärntyll. Dekorera muffinsarna med frosting och strössel.

Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Julie Polar de Greeve