Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Här är 9 mat- och dryckesnyheter du måste testa

24 jan, 2024 
AvNami Kawakita
Här är 9 mat- och dryckesnyheter du måste testa
Geléhallon på burk, läsk som är bra för magen, en ny fransk stjärna på vinhimlen och veganska ostchips är bara några av nyheterna vi testar i år!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE besöker GondolenBrand logo
ELLE besöker Gondolen

1. En fransk stjärna har tänts

Côtes-du-Rhône Le Grand Manège är en ny fransk stjärna på vinhimlen
Côtes-du-Rhône Le Grand Manège, 2022 (55173), 750 ml, 14,5%, 117 kreric österlin

Att Frankrike är mångas go to-land när det kommer till viner är sen gammalt och röda viner från Rhône ligger väldigt högt upp på svenskarnas topplista. Nu har en ny starkt lysande stjärna tänts på vinhimlen – säg hej till Côtes-du-Rhône Le Grand Manège! Ett kraftfullt, elegant rött vin från hjärtat av Rhône gjord på regionens typiska druvblandning grenache, syrah och mourvèdre. Här får du ett vin som domineras av solmogna björnbär, mörkröda körsbär och en inbjudande kryddighet. Distinkta toner av saltlakrits väcker munnen till liv tillsammans med inslag av svartpeppar som bidrar till helhetsupplevelsen. Serveras med fördel i glas med stor kupa till helgens långkok, en mustig gryta eller favoritpizzan.

Annons

Le Grand Manège (55173) hittar du i Systembolagets beställningssortiment från och med nu och kan enkelt beställas till valfri butik.

2. Läsk som gör gott

hÄppi är Sveriges första prebiotiska läsk

Ja, du läste rätt! hÄppi är Sveriges första prebiotiska läsk! Pandemin drev fram en ökad hälsomedvetenhet, framförallt med fokus på preventiv hälsa och vardagsrutiner som gör att vi mår bättre och lever längre. Magens och tarmens bakterieflora (mikrobiota) är ett tydligt exempel. Bakteriefloran kan kopplas till många av våra folksjukdomar och en hälsosam magflora hör ihop med förbättrat immunförsvar, energinivå och skärpt mental förmåga. Både probiotika och prebiotika är högt upp på agendan hos den som är intresserad av trender inom hälsa och wellness och återfinns i produkter som kombucha, sauerkraut och kefir – och nu även i läsk!

Annons

hÄppi finns i smakerna Elderflower & Lemon och Raspberry och produceras i samarbete med Värmdö Bryggeri. Läsken innehåller varken tillsatt socker eller sötningsmedel och alla ingredienser är naturliga.

3. Släpp fram din inre “cheeziness”

El Taco Truck lanserar nya Cheezy corn chips, veganska såklart
Pelle Lundberg

Efter ett gediget smakarbete lanserar El Taco Truck årets första och kanske mest efterlängtade nyhet – Cheezy Corn Chips. Chipsen, tillverkade av majs med en härlig ostsmak, är 100% veganska och perfekta för att dippa i salsa eller att skapa läckra nachos.

Annons

I samband med släppet av sin tredje cheezy produkt lanseras även kampanjen: Let’s be Cheezy. Här uppmuntras vi till att lyfta det positiva med att släppa fram sin inre “cheeziness” och uppmärksammar att produkten är “as cheezy as something can be, without being cheese” i samband med årets cheezigaste dag: Alla hjärtans dag. För att hjälpa dig en bit på vägen så har El Taco Truck tagit fram en kärleksfull middag för två – Sartén El Amor con Queso. Här hittar du receptet!

4. En favorit gör comeback

Nespressos Dharkan-kaffe gör äntligen comeback
Dharkan kostar 64,90 kr i Nespressos boutiques samt på www.nespresso.com/se.[email protected]

Är du en av dem som inte kunde få nog av Nespressos Dharkan-kaffe och kände att världen rasade lite under fötterna när det gick i graven 2019? Kanske var du en av de många kunderna som vädjade om att den populära kaffesorten skulle tas tillbaka? Goda nyheter – efter fem år gör favoriten Dharkan äntligen comeback i Sverige!

Annons

Det är genom lång rostning vid låg temperatur som Dharkan får sin kraftfulla karaktär med intensiva rostade toner, inslag av bitter kakao och rostad korn. Dessa bönor växer enbart mellan 1 000 och 1 400 meter över havet, vilket gör dem än mer unika. Som vi kommer njuta av kaffet nu!

5. Älskad hamburgare på besök

MAX Frisco BBQ Chipotle är en populär burgare som är på återbesök

2024 verkar bli lite av ett comeback-år, näst på tur att göra ett efterlängtat besök är MAX kampanjburgare Frisco BBQ Chipotle. (Ja, vi jublade när nyheten nådde oss!) Såsen har uppdaterats med chipotle och kombineras nu med krispig bacon, ost och lökringar. Givetvis går den att få så som du vill ha den – antingen med svenskt nötkött, Crispy Supreme, Plant Beef, Grilloumi® eller Grand Chicken.

Annons

6. Geléhallon på burk

Trocadero Zero kommer nu med smak av geléhallon

Sedan sommaren 1953 har svenskarna älskat sin Trocadero. Med sin unika smak och hippa namn tog Trocadero läskdrickarna med storm. 2022 mötte läsken julmust och kärlek uppstod och nu är det dags igen. Den älskade smaken av geléhallon har äntligen hittat sin väg till ikoniska Trocadero. Möt Trocadero Zero geléhallon – en söt och läskande smaksensation som fortfarande behåller sin karaktär, men med en twist av det omtyckta godiset. Varför välja mellan läsk och godis när du kan få allt i ett?

Annons

7. Prisvärd vitvinare från Apulien

Il Capolavoro är vitt vin till ett riktigt bra pris.
Il Capolavoro Bianco, 2022 (7260601), 750 ml, 12,5%, 67 kr

Från det trendiga vinområdet Apulien, Italien, kommer nu en riktigt fin vitvinare till ett riktigt fint pris. Längst ned på stövellandets klack finns en guldgruva av gynnsamma odlingsförhållanden som gör att druvorna håller god kvalitet och ger hög skörd. Det fruktiga vinet Il Capolavoro Bianco passar utmärkt att dricka väl kylt som det är och är också ett gott alternativ till skaldjur, vit fisk eller kycklinggrytan.

Annons

Il Capolavoro Bianco, 2022 (7260601) finns till en början i Systembolagets beställningssortiment och kostar 67 kr.

8. En godare morgon

God Morgon presentar två nya fruktdrycker

God Morgon® utökar sitt sortiment med två nya spännande nyheter – God Morgon® Fruit Crush Apelsin & Mango och God Morgon® Fruit Crush Äpple & Rabarber. Båda dryckerna består av noga utvalda frukter och bär med bästa smak i fokus. Välj mellan en fräsch tropisk smak med mango och apelsin, eller förläng sommaren med den friska smaken av äpple och rabarber. Fruktdryckerna gör sig fint till en frukost som behöver lite extra guldkant, som en härlig törstsläckare eller som drinkingrediens i en mocktail.

Annons

9. Street style fredags-tacos

Santa Maria White Corn Tortilla är ett mjuk bröd gjort på vit majs

Du kanske tänker tortilla som tortilla men så är faktiskt inte fallet. Santa Maria White Corn Tortilla är ett bröd gjort med vit majs och inspirerad av autentiska smaker från Mexiko. Dessa små, mjuka tortillabröd erbjuder den karakteristiska mexikanska majssmaken med en lenare konsistens än de traditionella tortillorna av gul majs. Perfekta för att ta fredagsmyset till en ny nivå och servera som en street style bifftaco med karamelliserad lök och smulad salladsost, silverlök och koriander, eller som en kycklingtaco med krämig majs- och chilifyllning. Mums, nu längtar vi till helgen!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons