Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Följ med när Camilla Hamid söker sina rötter i Marocko

23 jan, 2024 
AvNami Kawakita
Följ med när Camilla Hamid söker sina rötter i Marocko
Sveriges bak- och fikadrottning Camilla Hamid har över en halv miljon följare på Instagram och fyra bästsäljande kokböcker i ryggen. I en ny serie på SVT får vi följa med när hon söker sina rötter i Camilla Hamids bakresa: Marocko.
Annons
Se 5 saker om influencern Camilla HamidBrand logo
Se 5 saker om influencern Camilla Hamid

Camilla Hamid är en av våra största bakprofiler som med sina kakor, bullar och tårtor har hon tagit landet med storm. Det har lett till en halv miljon följare på Instagram, flertalet kokböcker, Sommar i P1 och ett eget café – Sweets by Camilla. Hon är uppvuxen på Södermalm i Stockholm och är äldst av fyra syskon, med en pappa från Egypten och en mamma från Marocko.

– Var kommer du ifrån egentligen, frågade mina klasskompisar – när jag redan hade svarat Sverige. Och jag kan i efterhand förstå dem, eftersom jag faktiskt sökt efter mina rötter hela livet, berättar Camilla Hamid.

Annons
Den marockanska kakan basbousa
Camilla Hamids bakresa: Marocko Bildtext: Den marockanska kakan basbousa. Foto: Johanna Asplund/SVTJohanna Asplund

I SVT:s nya programserie Camilla Hamids bakresa: Marocko reser hon med sina två döttrar till Casablanca och besöker den enda familj hon fortfarande har kontakt med idag – hennes tidigare svärföräldrar. Målet med resan är att lära sig allt om Marockos underbara bak-kultur och att vinna sin stränga svärmors godkännande i köket. På resan hoppas hon bli både inspirerad av och lära sig mer om den marockanska bakningen.

– Trots mina framgångar i kanelbullens förlovade land så har jag aldrig riktigt känt att Sverige är mitt hem. Det krävdes en uppslitande skilsmässa för att jag på riktigt skulle våga utforska vad det egentligen betyder, berättar Camilla Hamid.

Annons
Camilla Hamid och Souad El Abra i Marocko
Camilla Hamids bakresa: Marocko Bildtext: Camilla Hamid och Souad El Abra. Foto: Anna Olsson/SVTAnna Olsson

Följ med Camilla och hennes döttrar på en smakrik och emotionell resa – Camilla Hamids bakresa: Marocko har premiär den 24 januari på SVT och SVT Play.

Foto: Johanna Asplund, Anna Olsson/SVT

Annons