Grekisk sallad med kyckling och pitabrödschips
08 jul, 2025
Här blir den klassiska grekiska salladen extra mättande med kyckling, stekta kikärter och frasiga pitabrödschips.
Annons
Grekisk sallad med kyckling och pitabrödschips
Gör den klassiska grekiska salladen ännu mer mättande med kyckling och frasiga pitabrödschips.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
Kyckling och kikärter:
2 burkar kikärter
3 msk olivolja, till stekning
2 msk citronsaft
2 kycklingbröstfiléer
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar
Sallad:
1 gurka
2 paprikor, en grön och en röd
400 g tomater
1 rödlök
150 g svarta oliver (utan kärnor)
150 g fetaost
Dressing:
4 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Pitabrödschips:
2 pitabröd
2 nävar färsk oregano
3 msk olivolja
Gör så här:
- Låt kikärtorna rinna av och stek dem i olja i 2–3 minuter. Smaka av med salt och lite citronsaft, ta ut dem ur pannan och ställ åt sidan.
- Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i lite olja. Krydda med salt och oregano, och stek vidare i 5–8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Dressing: Rör ihop vinäger, olja, oregano, finhackad vitlök, salt och peppar.
- Skär gurka, paprika och tomat i lagom stora bitar. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.
- Vänd runt grönsakerna och oliverna med dressingen. Vänd försiktigt ner smulad fetaost precis innan servering.
- Pitabrödschips: Skär pitabröden till trianglar. Stek dem frasiga och gyllene i olja.
- Servering: Fördela salladen i 4 djupa tallrikar. Toppa med kyckling, kikärter och färsk oregano. Servera direkt med pitabrödschipsen.
Foto: Columbus Leth
Annons