Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

ELLE mat & vin fyller 30 år – se allt från jubileumsfesten!

15 okt, 2025
AvRedaktionen ELLE
David Jansson
I år fyller ELLE mat & vin 30 år – och det firades med en fantastisk och generös födelsedagsfest med glammiga kanapéer, lyxiga drycker och matsveriges smaksäkraste foodies.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 smarta flavour hacks – med Frida LundBrand logo
3 smarta flavour hacks – med Frida Lund

Allra första ELLE mat & vin

Första numret av ELLE mat & vin kom ut i oktober 1995. Då hette tidningen ELLE à la carte (2006 bytte vi namn till ELLE mat & vin) och var den första ELLE-titeln i hela världen med fokus på mat och dryck. Det blev snabbt en succé – och snart kopierade fler länder konceptet, så i dag finns det ELLE Eeten i Nederländerna, ELLE Gourmet i Spanien, Italien, Japan, Belgien och Kanada, ELLE Cocina i Argentina och ELLE à table i Frankrike och Brasilien. Det är vi förstås extra stolta över!

Annons

Lyxig mingelfest

Födelsedagen firades på Villa Dagmar med en härlig och lyxig festkväll där det bjöds på smakrika kanapéer som friterad donut med hummer, citron och espelette, brioche med pata negra och kaviar samt parmesancrème och kaviar, kammussla med vaniljhollandaise och krispig lök samt macarons med körsbär och tonkabönor.

Till det fick gästerna utvalda drycker: bubbel, vitt och rött vin från Vinoteket, öl och alkoholfri öl från 1664 Blanc samt limonata från Mino Market. Dessutom fick gästerna en helt egen glassbar via Farbror Arnes – där glassen serverades i portionsbitar med valfri topping av strössel och såser.

Ett stort grattis

ELLE mat & vins editionschef hälsade alla välkomna och skålade för födelsedagen och stämningen steg ännu mer med hjälp av DJ Eltoon bakom dj-båset och vimmelplåtning vid jubileumsomslaget av ELLE mat & vin. Kvällen fortsatte med generöst med mat och dryck – en underbar tillställning som tillfredsställde alla smaksäkra gäster!

Annons

Scrolla ned och se allt från ELLE mat & vins jubileumsfest!

Senaste numret av ELLE mat & vin – i butik nu!
Festen hölls på Villa Dagmar på Östermalm i Stockholm.
Vinoteket serverade champagne samtidigt som gästerna bläddrade i vårt jubileumsnummer.
Öl både med och utan alkohol fanns att läska sig med.
ELLE mat & vins editionschef Jenny Norberg utbringar en skål för ELLE mat & vin 30 år!
Annons

På festen serverades läckra kammusslor med vaniljhollandaise och krispig lök.
Glada gäster fotade sig gärna framför vårt omslag i XL-format.
Annons
Det bjöds på smakrika kanapéer till bubblet.
Många lyssnade koncentrerat när editionschef Jenny Norberg drog en kort genomgång av ELLE mat & vins historia.
Annons
Kammusslorna var minst sagt instagramvänliga!
Ingen fest utan bubbel i glaset! Vinoteket var på plats med flera av sina viner.
Annons
Dj Eltoon skapade feststämning hela kvällen.
Annons
ELLE mat & vins redaktion var givetvis på plats, från vänster: Anna Nordh, redaktör, Jenny Norberg, editionschef, Petra Brand, Art director och Elin Grube, dryckesredaktör.
Den friterade donuten med hummer, citron och espelette blev en favorit hos många.
Annons
Annons

Tack till ELLE mat & vins jubileumsfests sAMARBETSPARTNERS

Foto: David Jansson

Annons