Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Äppelspritz och crostini med blåmögelost och nötter

11 okt, 2025
AvNadia Mathiasen
Recept på äppelspritz och crostini med blåmögelost och nötter
Kombinera en frisk äppelspritz med frasiga crostini toppade med blåmögelost, nötter och skivat äpple. Höstens mysigaste!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Äppelspritz och crostini med blåmögelost och nötter

Så trevligt att bli serverad en snygg och god drink tillsammans med gott tilltugg.

Äppelspritz och crostini med blåmögelost och nötter
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

Äppelspritz:

Isbitar
1 rött äpple
20 cl prosecco (eller champagne)
20 cl torr äppelcider
24 cl Aperol
8 cl sodavatten
4 kanelstänger

Crostini:

2 äpplen
20 g smör
20 g honung
4 kvistar färsk timjan
50 g valnötter
½ surdegsbröd
200 g gorgonzola
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Crostini: Skölj äpplena och skär dem i tunna klyftor, ta bort kärnhuset. Smält smör och honung i en liten stekpanna. Tillsätt repad timjan och värm försiktigt äppelbitarna i blandningen.
  2. Hacka valnötterna grovt. Skär brödet i skivor, rosta och dela i halvor. Bred gorgonzola på brödet och lägg äppelskivorna ovanpå. Toppa med valnötter och krydda med salt och peppar.
  3. Äppelspritz: Fyll 4 glas med isbitar. Skölj äpplet och skär det i skivor, ta bort kärnhuset. Tillsätt prosecco, äppelcider och Aperol. Toppa med sodavatten och garnera med äppelskivor och kanelstänger. Servera direkt med crostinin.
Så gör du goda sandwichkakor hemmaBrand logo
Så gör du goda sandwichkakor hemma

Foto: Stine Christiansen och Columbus Leth

Annons