Äppelspritz och crostini med blåmögelost och nötter
11 okt, 2025
AvLouisa Lorang
AvNadia Mathiasen
Kombinera en frisk äppelspritz med frasiga crostini toppade med blåmögelost, nötter och skivat äpple. Höstens mysigaste!
Annons
Äppelspritz och crostini med blåmögelost och nötter
Så trevligt att bli serverad en snygg och god drink tillsammans med gott tilltugg.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
Äppelspritz:
Isbitar
1 rött äpple
20 cl prosecco (eller champagne)
20 cl torr äppelcider
24 cl Aperol
8 cl sodavatten
4 kanelstänger
Crostini:
2 äpplen
20 g smör
20 g honung
4 kvistar färsk timjan
50 g valnötter
½ surdegsbröd
200 g gorgonzola
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Crostini: Skölj äpplena och skär dem i tunna klyftor, ta bort kärnhuset. Smält smör och honung i en liten stekpanna. Tillsätt repad timjan och värm försiktigt äppelbitarna i blandningen.
- Hacka valnötterna grovt. Skär brödet i skivor, rosta och dela i halvor. Bred gorgonzola på brödet och lägg äppelskivorna ovanpå. Toppa med valnötter och krydda med salt och peppar.
- Äppelspritz: Fyll 4 glas med isbitar. Skölj äpplet och skär det i skivor, ta bort kärnhuset. Tillsätt prosecco, äppelcider och Aperol. Toppa med sodavatten och garnera med äppelskivor och kanelstänger. Servera direkt med crostinin.
Foto: Stine Christiansen och Columbus Leth
Annons