Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Bjud in till grillfest i trädgården – 5 goda recept

28 maj, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Bjud in till grill-fest i trädgården – 5 goda recept
Varma kvällar är som gjorda för att samla nära och kära och tända grillen. Varför då inte bjuda på dessa godsaker?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Det gäller att maxa grillsäsongen när det äntligen blir dags! Och med maxa menar vi att lägga allt på grillen – förrätt, varmrätt och efterrätt. Som fördrink rekommenderar vi en svalkande Pimm's med frisk mynta och gurka och börjar ni med varmrökta laxsnittar med grillad gurka och dillolja, festligt och enkelt att bjuda på innan middagen. Till förrätt blir det grillad sparris med räkor och syrad grädde och till varmrätt blir det en klassisk grillad oxfilé som serveras med krossad potatis och örtkräm. Men innan grillen svalnar helt så ska efterrätten grillas, persikor med myntasirap och vaniljgrädde – så himla gott!

Annons

VARMRÖKTa LAXSNITTAR MED GRILLAD GURKA

Utmärkta små snittar att äta innan middagen! En del av dilloljan i det här receptet används också till räkorna i samma meny.

Till recept>>

Bjud på varmrökt lax-snittar med grillad gurka

Pimm’s med gurka och mynta

I England är Pimm’s en riktig sommardrink som gärna serveras som bål med färsk frukt.

Till recept>>

Så gör du Pimm's med gurka och mynta

GRILLAD SPARRIS MED RÄKOR OCH SYRAD GRÄDDE

Syrad grädde ger en fin balans till den grillade sparrisen och de lätt salta räkorna. Här används en del av dilloljan från receptet på snittar.

Annons

Till recept>>

Recept på grillad sparris med räkor och syrad grädde

OXFILÉ MED KROSSAD POTATIS OCH ÖRTKRÄM

Här binder vi köttet för att det ska tillagas jämnt med härlig smak av örter.

Till recept>>

Så lagar du oxfilé med krossad potatis och örtkräm

GRILLADE PERSIKOR MED MYNTASIRAP OCH VANILJGRÄDDE

Värmen får persikornas smak att utvecklas och grillen ger dem snygga ränder!

Till recept>>

Så grillar du persikor med myntasirap och vaniljgrädde

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons