Grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde

Recept på grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde

columbus leth
Det kanske låter lite konstigt att grilla persikor men den blir otroligt god! Servera med myntasirap och krämig vaniljgrädde och du har en härligt somrig dessert!
28 maj, 2021
0:58

Efter reklamen: Mojitoglass

(0:58)

Grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde

Värmen får persikornas smak att utvecklas och grillen ger dem snygga ränder!

Bjud på grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde
columbus leth

4 portioner

Du behöver:

4 persikor

Myntasirap:

¾ dl rörsocker
1 ½ dl vatten
6 stjälkar färsk mynta

Vaniljgrädde:

1 vaniljstång
½ dl råsocker
5 dl grädde

Garnering:

50 g hackade
Saltade pistaschnötter
1 stjälk färsk mynta

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön och socker i grädden i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen minst en timme. Skölj, halvera och kärna ur persikorna. Grilla dem på snittytan så de får fina grillränder.
  2. Ställ en gjutjärnspanna på grillen. Häll ner socker, vatten och mynta. Koka upp och låt småkoka tills sockret smält. Lägg ner persikorna i sockerlagen och stek i 10–12 minuter, gärna under lock. Ös persikorna med lag då och då.
  3. Lyft upp vaniljstången ur grädden. Vispa grädden. Servera persikorna med vaniljgrädde, myntasirap, hackade pistaschnötter och färsk mynta.

Recept: Thomas Alcayaga Foto: Columbus Leth

Missa inte

Grillad banan med hemmagjord glass

Svårt att motstå!

6 goda efterrätter att grilla

Godare blir det inte!

Grillade nektariner med vaniljglass, honung och nötter

Glöden ger nektarinerna en karamelliserad yta.