Grillad sparris med räkor och syrad grädde
Syrad grädde ger en fin balans till den grillade sparrisen och de lätt salta räkorna.
4 portioner
Du behöver:
6 vita sparrisar
6 gröna sparrisar
200 g färska MSC-märkta räkor, skalade
1 näve späda mangoldblad
Syrad grädde:
2 dl vispgrädde
1 tsk flytande honung
2 msk citronsaft
Salt och svartpeppar
3 msk dillolja (från laxsnittarna)
Garnering:
Färska kryddörter, gärna dill, körvel och krasse
Gör så här:
- Förbered och tänd grillen. Blanda grädden med honung, citronsaft, salt och peppar. Låt stå och dra i minst 15 minuter, gärna längre.
- Skala de vita sparrisarna. Skölj de gröna sparrisarna. Knäck ändarna av alla sparrisar och kasta dessa. Grilla alla sparrisar i 3–4 minuter på hög värme.
- Skär de grillade sparrisarna i bitar om ca 2 cm och fördela dem på 4 tallrikar eller i 4 skålar. Toppa med skalade räkor och mangoldblad.
- Blanda försiktigt grädden med dilloljan och servera till räkorna. Garnera med örter och servera.
Recept: Thomas Alcayaga Foto: Columbus Leth