7 lyxiga påskrecept – utan ägg och sill

07 apr, 2020 
AvLinnéa Ruiz Mutikainen
7 påskrecept utan sill och ägg
Är du sugen på lyxiga rätter till påskbuffén? Vi listar 7 lyxiga och riktigt goda påskrecept helt utan ägg och sill.
Annons

Lyxiga påskrätter involverar ofta ägg eller sill, men det behöver inte vara ett måste. Det finns mängder av läckra påskrätter som står sig alldeles utmärkt utan båda delarna. Vi har samlat 7 påskrecept med riktig lyxkänsla – helt utan ägg och sill (varav två läckra efterrätter förstås). Vilken blir din favorit på årets påskbuffé?

1. Krustader med heta räkor, färskost och avokado

Läckra munsbitar med sting! Räkor är utmärkta för garnering och är ofta frekventa i alla möjliga olika tappningar bland påskmaten. Dessa krispiga krustader med heta räkor är en supergott både till påsk och andra festligheter. Servera med sallad för en lite matigare förrätt.

Recept på krustader med heta räkor, påsk
Krustader med heta räkor, färskost och avokado. Foto: Betina Hastoft.

2. Sparris med halstrade pilgrimsmusslor och spenatsås

Addera läcker sparris till påskbuffén! Denna krispiga sparris med halstrade pilgrimsmusslor och spenatsås är underbart god och lyxig. Servera som förrätt eller en enklare lunch om så önskas.

Annons
Recept på sparris med halstrade pilgrimsmusslor, påskbuffé
Sparris med halstrade pilgrimsmusslor och spenatsås. Foto: Christine Christiansen.

3. Lax med pesto, nötter och picklade grönsaker

Lax är en given favorit bland påskmaten och går att variera i princip hur mycket som helst. Detta recept på örtrubbad laxsida är en riktig stjärna oavsett om det är påsk, midsommar eller jul. Laxen toppas med picklade grönsaker och honungsrostade pistaschnötter. Servera med en lyxig dillpestodressing.

Recept på laxsida med pesto
Lax med pesto, nötter och picklade grönsaker. Foto: Lisa Björner.

4. Lammstek med krämig potatisgratäng

En riktigt god lammstek fungerar alltid bra – inte minst till påsk. Den här lammsteken är riktigt god och full av smak. En härlig detalj är pistaschtäcket som både tillför mycket smak och en god konsistens till lammsteken. Potatisgratängen innehåller rotselleri vilket i sin tur tillför lite mer sötma. Godare blir det inte!

Annons
Recept på lammstek med potatisgratäng, påskmat
Lammstek med krämig potatisgratäng. Foto: Betina Hastoft.

5. Laxtartar med grillad sparris och krutonger

Om du är ute efter en lyxig förrätt till påskbuffén är denna laxtartar att rekommendera. En otroligt god och enkel rätt med en av påskens stora favoriter – sparris. Servera med knapriga och läckra krutonger gjorda på ciabatta eller annat ljust, fast bröd och olivolja. För bästa resultat fryser du laxen minst 20 timmar när du ska servera den rå.

Laxtartar med grillad sparris och spröda krutonger
Laxtartar med grillad sparris och spröda krutonger. Foto: Line Falck, Betina Hastoft.

6. Citrussallad med kokos- och mandelfras

Ingen påskbuffé utan lyxiga efterrätter – men det är inte alltid så lätt att hitta goda varianter utan ägg. Denna lyxiga citrussallad är dock en riktig tiopoängare helt utan animaliska ingredienser. Blandningen av apelsin, clementin och blodgrape är läcker, frisk och för tankarna till varmare årstider. Vaniljstång och nejlika toppas med kokos- och mandelfras för en komplett efterrätt med sann lyxkänsla.

Annons
Fräsch citrussallad med kokos- och mandelfras, påskmat
Fräsch citrussallad med kokos- och mandelfras. Foto: ICA.

7. Limoncellogrädde med amarettobiscotti

Limoncello och amaretto i en efterrätt. Denna lyxiga dessert är en riktig tiopoängare. Själva förberedelserna tar inte mer än 20 minuter, sen ställer du den i kylen minst 1 timme innan det är dags att hugga in. Använd laktosfri vispgrädde eller ett veganskt alternativ om så önskas. Oavsett hur du gör är en sak säker – resultatet blir magiskt!

Limoncellogrädde med amarettobiscotti.
Limoncellogrädde med amarettobiscotti. Foto: Michael Paul.

LÄS MER:

Annons
Annons