Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

7 festliga efterrätter, snacks och godis till halloweenbuffén

12 okt, 2020 
Recept på snacks, efterrätter och godis till Halloween
Halloween på intåg! Vi listar 7 magiskt goda recept på Halloweengodis, snacks och efterrätter som inte gör någon besviken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så mixar du läskigt goda HalloweendrinkarBrand logo
Så mixar du läskigt goda Halloweendrinkar

Halloween är bara runt hörnet och ingen tackar väl ändå nej till gott Halloweengodis, ett och annat festligt Halloweensnacks eller en kuslig Halloweenefterrätt? Vi har samlat 7 magiskt goda recept som garanterat kommer bli en succé.

1. Spök-mums-mums med vit choklad

Mums-mums är en välbekant storfavorit som självklart går att göra själv. Med en läcker mandelmassebotten och fräsch citronmaräng blir de här små spökena garanterat uppskattade inslag när det vankas Halloween.

Till receptet >>

Spök mums mums perfekta för Halloween

2. Pumpakaka med frosting och nötter

Ingenting säger Halloween så mycket som pumpa, så självklart ska det bjudas på efterrätt med den eminenta ingrediensen i fokus. Denna läckra kaka med riven pumpa, karamelliserade nötter och farligt god frosting går hem hos både stora och små. Nötterna kan varieras efter tycke och smak och kakan kan förberedas dagen före servering om så önskas.

Annons

Till receptet >>

Recept på pumpakaka med frosting och nötter

3. Mandelkrokant med choklad och krossade karameller

Bjud på läcker mandelkrokant! Förutom att det är ett säkert kort för hela familjen så går den även att variera i oändlighet. I det här receptet används ljus, mörk och vit choklad som i sin tur dekoreras med karameller, strössel och snacks. Godare blir det inte!

Till receptet >>

Recept på mandelkrokant med choklad och krossade karameller

4. Pumpaknäcke med frön

Om du är sugen på ett Halloweensnack som inte behöver vara så sött kan pumpaknäcke vara värt att testa. Du får fram den där härliga Halloweenkänslan genom pumpan men håller det fortfarande mer åt tilltuggshållet än en söt efterrätt. Receptet innehåller pumpakärnolja som naturligtvis går att byta ut mot olivolja eller rapsolja om så önskas.

Annons

Till receptet >>

Recept på pumpaknäcke med frön

5. Butternutchips med crème fraiche och rivet citronskal

Satsa på lyxiga drinktilltugg utöver det vanliga! ELLEs Catarina König tipsar om läckra butternutchips som serveras med crème fraîche eller smetana och rivet citronskal. Toppa med gräslök, salladslök, dill eller andra örter som faller dig i smaken. En garanterad succé!

Till receptet >>

Recept på butternutchips med crème fraiche

6. Kusliga skräckbollar

Halloween kan lätt bli synonymt med ett väldigt sockerintag. Om du hellre vill ha något nyttigare tilltugg att knapra på så kan skräckbollarna vara något för dig. Här är det en rawboll gjord på cashewnötter, dadlar, kokosflingor, solrosfrön och citron som döljer sig under ett läckert täcke av choklad. Enkelt och gott!

Annons

Till receptet >>

Recept på cupcake pops med Halloweentema

7. Pumpapaj med kanel

Paj i alla dess former är alltid uppskattat och inte minst en riktigt smaskig efterrättspaj. Se till att Halloweenifiera pajen genom att använda dig av pumpa. Ett tips är att använda sig av en mindre variant, tänk butternut eller muscat, för bästa resultat.

Till receptet >>

Recept på pumpapaj med kanel

LÄS MER:

Recepten och tipsen du behöver för en lyckad Halloweenfest

6 ruskigt roliga recept inför Halloween

8 läskiga pyssel till Halloween



Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons