Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pumpaknäcke till halloween

28 okt, 2015
AvRedaktionen
Pumpaknäcke till halloween.
Ett vackert och smakrikt bröd som kan kryddas efter smak. Byt om du vill ut pumpakärnoljan mot olivolja eller rapsolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

2 dl majsmjöl

1 dl pumpakärnor

1 dl linfrön

1/2 dl pumpakärnolja

2 dl kokande vatten

1 msk kumminfrön eller torkad timjan (efter smak)

Gör så här:

Sätt ugnen på 150° grader.. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt oljan och det kokande vattnet, rör till en ”gröt”. Lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på toppen. Pressa ut smeten över hela plåten så det blir en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspapperet och ha på lite flingsalt och lite mer pumpafrön.

Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna och bryt bitar av knäcket. Servera med goda ostar och marmelad.

Pumpaknäcke till halloween.
Pumpaknäcke till halloween.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lelle Weibull
Recept: Daniel och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdscafe

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons