5 favoritrecept från det italienska köket

Som en förlängning på sommaren så har vi satt ihop en lyxig femrätters meny med smaker från resmålet som har allt – Italien! Tillsammans med ett glas prosecco börjar ni med små friterade torta fritta med parmaskinka och picklad lök. Bordets stjärna är de tunt skivade lammkotletterna och potatisen som stått i ugnen med fänkål och runt den samlas goda tillbehör som puntarellesallad med sardeller och vegopastan orecchiette med sparrisbrococli och pecorino. Till efterrätt blir det en mjuk citronkaka med ricotta och vanilj, gärna med en stark kopp espresso till.
TORTA FRITTA MED PARMASKINKA OCH PICKLAD LÖK

De små friterade bröden ska göras precis innan servering och sedan avnjutas med parmaskinka och picklad lök.
LAMMKOTLETTER MED POTATIS OCH FÄNKÅL I UGN

Tunt skivade lammkotletter serveras här med ugnsrostad potatis och fänkål. Klassiska smaker som samtidigt osar lyx.
PUNTARELLESALLAD MED SARDELLER

Ett gott och lite annorlunda tillskott på bordet. Om du inte får tag på puntarelle kan du använda endiv eller en annan bitter salladssort.
ORECCHIETTE MED SPARRISBROCCOLI OCH PECORINO

Oemotståndlig vegetarisk pasta som är lätt att svänga ihop. Toppa med krispiga brödsmulor och pecorino.
MJUK CITRONKAKA MED RICOTTA

Saftig och fräsch kaka med smak av citron och vanilj