Orecchiette med sparrisbroccoli och pecorino
25 aug, 2023
AvLouisa Lorang
Orecchiette med sin vackra form blir enkelt en snabb vegopasta med sparrisbroccoli och pecorino.
Annons
Orecchiette med sparrisbroccoli och pecorino
Oemotståndlig vegetarisk pasta som är lätt att svänga ihop. Toppa med krispiga brödsmulor och pecorino.
6 portioner
Annons
Du behöver:
3 skivor surdegsbröd
3 msk olivolja
Salt
500 g orecchiettepasta
400 g sparrisbroccoli
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar
1 tsk chiliflakes
75 g pecorino
Gör så här:
- Skär bort kanterna på brödskivorna och smula ner brödet med fingrarna till grova smulor. Stek dem gyllene och krispiga i olivolja i en stekpanna och krydda med salt. Låt smulorna rinna av på hushållspapper.
- Koka upp en stor kastrull med vatten. Tillsätt salt och pasta och koka pastan al dente (följ instruktionerna på förpackningen). Häll av pastan men spara 2 dl av kokvattnet.
- Skölj sparrisbroccolin och skär den i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek sparrisbroccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin nästan är mjuk. Tillsätt lite av pastavattnet och ångstek i 1–2 minuter. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Blanda pastan med sparrisbroccoli, vitlök och ytterligare 1–2 dl pastavatten i stekpannan. Låt allt småputtra i 2–3 minuter. Smaka av med salt, peppar och 2–3 msk olivolja.
- Servera pastan i djupa, varma tallrikar. Toppa med de rostade brödsmulorna och riven pecorino. Servera direkt.
Foto: Rikke Westesen
Annons