Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Puntarellesallad med sardeller

25 aug, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på puntarellesallad med sardeller
Puntarelle är en italiensk sallad som är lite besk men ack så god! Glöm inte sardellerna och att pressa massa citron över!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioliBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioli

Puntarellesallad med sardeller

Lägg gärna puntarellesalladen i isvatten dagen innan för att lättare kunna blanda den med dressing. Om du inte får tag på puntarelle kan du använda endiv eller en annan bitter salladssort.

Puntarellesallad med sardeller är ett gott tillskott på bordet

6 portioner

Annons

Du behöver:

1 puntarellehuvud
5 sardeller
Salt
1 citron
6 msk olivolja

Gör så här:

  1. Ta bort de yttre mjuka bladen på puntarellen så att du kommer åt den grova, knöliga mittendelen. Skär bort stammen och skär de små, grova stänglarna i tunna strimlor. Lägg strimlorna i en skål med isvatten i minst 1 timme eller över natten i kylskåpet.
  2. Krossa sardellfiléerna i en mortel med lite salt. Blanda sardellerna med saften från 1/2–1 citron och olivolja. Torka av salladen ordentligt och blanda den med sardelldressingen. Smaka av och servera direkt som en aptitretare eller tillsammans med huvudrätten.

Foto: Rikke Westesen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons