5 goda och enkla varianter på lussebullar

5 goda varianter på lussebullar

Kan du inte heller få nog av saffransbakverk i juletider? ELLE Mat & Vin listar 5 goda recept du inte får missa.
02 december, 2020

Julen är precis runt hörnet och det är ytterst få saker som maxar julstämningen lika mycket som en riktigt god lussebulle – eller två. ELLE Mat & Vin har dykt ner bland recepten och samlat 5 läckra varianter, från en traditionell lussebulle till ELLE-profilen Elsa Billgrens fantastiska saffranssockerbulle. Perfekt för alla er som älskar saffransbakverken lika mycket som vi gör!

1. Klassiska lussebullar

Sugen på att baka lussebullar i toppklass? Testa ELLE-profilen Catarina Königs magiska recept som används flitigt varje jul. Räkna med oemotståndliga lussebullar som är härligt saftiga och smakrika, mycket tack vare en hemlighet som egentligen inte är så himla hemlig...

Till receptet >>

2. Lussebullar med mandelmassa

Ge den klassiska lussebullen lite extra lyxkänsla! Leila Lindholms ljuvliga saffransknutar med rom och mandelmassa är svårslagna när det kommer till juliga bakverk. Utöver den magiska smaken är de underbart saftiga och smälter i munnen. Ett måste att baka i jul helt enkelt!

Till receptet >>

3. Drömmiga saffranssockerbullar

Om du är ute efter ett läckert bakverk med saffran men inte nödvändigtvis känner dig så sugen på en traditionell lussebulle är det här receptet för dig. Elsa Billgrens saffranssockerbullar är det perfekta mötet mellan lussebulle och saffransbulle. Dessa släta bullar är luftiga och lätta i konsistensen och självklart underbart goda.

Till receptet >>

4. Saftiga lussebullar i ny tappning

Bjud på lussebullar med en liten twist! Detta recept skiljer sig inte extremt mycket från de traditionella varianterna med ett resultat som är magiskt gott. Om du däremot känner dig sugen på att bryta av de klassiska formerna kan du testa att forma bokstäver istället för snurror! Ett bra och roligt pyssel för hela familjen.

Till receptet >>

5. Vaniljdoftande lussegifflar

Addera lussegifflar till ditt julfika! Catarina Königs lussegifflar är oemotståndligt goda och innehåller en läcker kräm med mandelmassa och vanilj. En garanterad succé för både stora och små!

Till receptet >>

LÄS MER:

Torkade apelsinskivor – så enkelt gör du den snygga dekorationen

7 magiskt goda efterrätter och bakverk med saffran

11 läckra juldrinkar du måste testa