Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Torkade apelsinskivor – så gör du

18 dec, 2019 
Torkade apelsinskivor - så gör du
Sugen på ett lite annorlunda, men vackert och stämningsfullt julpynt? Torkade apelsiner är lätta att fixa med ett magiskt resultat!
Annons

Julen är precis runt hörnet och pynt i alla dess former åker självklart fram för att maxa julkänslan. Men kanske är du sugen på något lite mer diskret, eller ett stilrent komplement till allt det klassiska? Då är torkade apelsinskivor mitt i prick.

Så gör du torkade apelsinskivor – julens bästa pynt
Torkade apelsinskivor i en girlang.

Ett trendigt julpynt

Vi har sett det hos bloggare och det har blommat fram i våra sociala medie-flöden. I år är det trendigare än någonsin att tänka lite utanför boxen när det gäller julpynt och inte bara begränsa sig till stämningsfull julbelysning eller dekorationer.

Annons

Torkade apelsinskivor är lättillgängliga, fina och dessutom riktigt vackra att inreda med. Den populäraste varianten är att trä apelsinskivorna i en girlang och låta de lyfta ett helt rum. Apelsinskivorna är även perfekta att maxa drinken med. Förutom att de är fina detaljer, så bjuder de även in till pyssel som bidrar till mysig julstämning. Här är julens allra vackraste pynt – och så enkelt gör du det!

Torkade apelsinskivor – så gör du julens vackraste pynt:

Så gör du torkade apelsinskivor – julens bästa pynt
Torkade apelsinskivor är enkla att göra och resultatet blir inget annat än magiskt!

Du behöver:

Apelsiner

Tunn tråd (om du vill göra en girlang)

Annons

Gör så här:

  1. Skär apelsiner i tunna skivor
  2. Lägg apelsinskivorna på en plåt eller ett ugnsgaller
  3. Ställ i ugnen på låg temperatur, cirka 50-100 grader varmt
  4. Titta till ugnen ofta så att apelsinerna inte torkar allt för mycket
  5. När fruktköttet inte längre känns fuktigt har apelsinerna torkat färdigt. Processen tar cirka 4 timmar
  6. Häng upp apelsinskivorna i en tunn tråd i fönstret, på väggen eller i granen. Det går självklart alldeles utmärkt att dekorera mat med de också!
Saffran sour drinkrecept
Torkade apelsinskivor fungerar även alldeles utmärkt för att maxa drinken. Här serveras de med drinken Saffran sour, se recept under Läs mer-rubriken.

Foto: Pernilla Ahlsén, Lennart Weibull.

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons