Dan före dan – det är då lugnt äntligen börjar infalla och vi kan slå oss ner och fixa det sista med julklappar och julmat. Värm upp med en glöggkryddad cider och len jordärtskockssoppa med krispiga rödbetschips. Till det serveras en saftig julvört som gör sig bäst med extrasaltat smör och cheddarost. Efterrätten är både enkel och god – chokladbräck med flingsalt och rosenblad. Bara att bryta i bitar, om det blir något över sparar ni det till julafton.
GLÖGGKRYDDAD CIDER
Varm och mustig och kryddig, precis vad man behöver en mörk vinterkväll.
Till recept>>
SNABB OCH SAFTIG JULVÖRT
Eftersom det här brödet inte behöver jäsa går det supersnabbt att göra, men blir ändå saftigt av lingon och öl.
Till recept>>
JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED RÖDBETSCHIPS
Så god att den kvalar in som förrätt på alla festmiddagar framöver!
Till recept>>
CHOKLADBRÄCK MED FLINGSALT OCH ROSENBLAD
Så enkelt och så gott!