Jordärtskockssoppa med rödbetschips

Recept på jordärtskockssoppa med rödbetschips

Columbus Leth
Jordärtskockssoppa är så otroligt gott och passar till i stort sett alla tillfällen – som vardag som till fest!
13 december, 2022
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe
0:38

Efter reklamen: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

(0:38)

Slå på ljud

Jordärtskockssoppa med rödbetschips

Så god att den kvalar in som förrätt på alla festmiddagar framöver!

Börja vilken middag som helst med en jordärtskockssoppa med rödbetschips
Columbus Leth

4 personer

Du behöver:

500 g jordärtskockor
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
Olja, till stekning
8 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
Salt
Färskmalen svartpeppar
1 citron, saft och rivet skal

Till servering:

Rödbetschips
Olivolja
Färska örter
Chilipulver

Gör så här:

  1. Skala skockorna med en sked, skölj och skär i tärningar. Skala lök och vitlök och finahcka. Fräs skockor och lök i olja tills löken är genomskinlig, men inte fått färg. Häll över buljong och låt småputtra i 25 minuter, tills jordärtskockorna är mjuka.
  2. Mixa soppan med stavmixer och sila den. Häll tillbaka i grytan, tillsätt grädde och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar samt rivet citronskal- och saft.
  3. Servera med rödbetschips, olivolja och färska örter, pudra över lite chilipulver.
Potatis- och krassesoppa med rödlök

Foto: Columbus Leth