Potatis- och krassesoppa med rödlök

Recept på potatis- och krassesoppa med rödlök

Bjud på en krämig potatis- och krassesoppa full av smak! Använd rödlök som en god, knaprig topping.
13 januari, 2020

4 portioner

Potatis- och krassesoppa:

300 g mjölig potatis

1 purjolök

1 fänkålshuvud

1 liter grönsaksbuljong

60 g krasse eller rucola

1 dl matlagningsgrädde

Salt och nymalen svartpeppar

Rödlökspärlor:

2 små rödlökar

2 msk socker

5 svartpepparkorn

1/2 dl vit balsamvinäger

1 msk olivolja

Flingsalt

Till servering:

Rödlökspärlor

Krasse eller rucola

4 tsk crème fraiche

Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Hacka rödlöken fint och lägg i en skål. Blanda ner sockret och rör om.
  2. Blanda i svartpepparkorn, vinäger och olja, smaka av med flingsalt. Låt stå kallt minst 30 minuter.
  3. Tärna potatis, skiva purjolök och fänkål och koka mjuka i grönsaksbuljong.
  4. Lägg ner krasse eller rucolasallad och mixa soppan slät.
  5. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med en klick crème fraiche, rödlökspärlor och krasse.
  7. Dra några varv med pepparkvarnen över och servera.
Recept på potatis- och krassesoppa med rödlök.

Potatis- och krassesoppa med rödlök.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal

LÄS MER:

Potatis- och jordärtskockssoppa med renskav

Krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde