Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Varm glöggkryddad cider

13 dec, 2022 
AvTimm Vladimir
Recept på varm glöggkryddad cider
Kallt ute, varmt inne – det blir det med en värmande glöggkryddad cider!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du enkelt roséglöggBrand logo
Så gör du enkelt roséglögg

Glöggkryddad cider

Varm och mustig och kryddig, precis vad man behöver en mörk vinterkväll.

Värm er med en glöggkryddad cider

Du behöver:

2 liter torr äppelcider eller äppeljuice
2 äpplen
2 apelsiner
3 kanelstänger
5 stjärnanis
10 kardemummakapslar
3 msk torkade rosenblad
1 dl rom, valfritt

Gör så här:

  1. Häll upp cidern i en stor gryta. Skölj äpplen och apelsiner och skär i skivor och lägg ner i cidern tillsammans med kryddor och rosenblad. Värm försiktigt tills det nästan kokar och låt stå på värme 10 minuter.
  2. Tillsätt eventuellt rom precis innan servering.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons