4 amerikanska recept – inspirerade av vildmarken i Yellowstone
Matskribenten Elisabeth Johansson har alltid drömt om att åka till USA och rida på en riktig cowboyhäst. Förra hösten åkte hon och fotografen Susanna Blåvarg på ett äventyr till nationalparken Yellowstone. Förutom oslagbara vyer bjöd resan självklart på god mat lagad med lokala råvaror. Här delar Elisabeth med sig av ett par amerikanska favoriter – alla inspirerade av vildmarken i Yellowstone.
Läs mer: På äventyr i Yellowstone med Elisabeth Johansson
Rostade bagels med ost och blåbärsmarmelad
Goda lokalproducerade ostar med tillbehör, gott till en kopp te eller kaffe på utflykten.
Recept: Rostade bagels med ost och blåbärsmarmelad
Clam chowder med grillat vitlöksbröd
Eftersom musslor är populärt i området så blev det självklart en clam chowder för Elisabeth Johansson under sitt besök i Yellowstone.
Recept: Clam chowder
S'mores med jordnötssmör
Samlas runt en öppen eld och gör lyxiga s’mores med jordnötssmör och karamelliserade jordnötter – mums!
Recept: S'mores med jordnötssmör och karamelliserade jordnötter
Amerikanska pannkakor
Börja dagen med härligt fluffiga pannkakor med ett otroligt lönnssirapssmör!