Amerikanska pannkakor med blåbär och lönnsirapssmör
05 jul, 2025
AvElisabeth Johansson
Nästa gång det vankas lyxfrukost satsa på extra fluffiga och stora amerikanska pannkakor med blåbär och ljuvligt lönnsirapssmör.
Annons
Amerikanska pannkakor med blåbär och lönnsirapssmör
Börja dagen med härligt fluffiga pannkakor.
Annons
Ca 4 stora pannkakor
Tid: 35 minuter
Du behöver:
Amerikanska pannkakor:
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk smör
4 ½ dl gräddfil
1 ägg
Smör till stekning
Blåbärslönnsirap:
2 ½ dl blåbär
2 msk strösocker
1 dl lönnsirap
1 tsk vaniljsocker
Lönnsirapssmör:
75 g smör, mjukt
2 msk lönnsirap
Tillbehör:
2 dl björnbär och blåbär
Gör så här:
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret. Häll upp gräddfilen i en skål.
- Vispa i smöret och ägget i gräddfilen. Rör ner gräddfilsblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet. Låt smeten vila i 15 minuter i kylen.
- Smält smör i en stekpanna och grädda lite av smeten i taget på medelvärme till gyllenbruna pannkakor.
- Lägg alla ingredienserna till blåbärslönnsirapen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills sockret smält.
- Vispa upp smöret och tillsätt sirapen. Servera pannkakorna varma med det vispade smöret, sirapen och färska bär.
Foto: Susanna Blåvarg
Annons