Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

3 somriga recept med rabarber

08 apr, 2021 
AvRedaktionen ELLE
3 somriga recept med rabarber
Rabarber – en efterlängtad primör med helt unik smak. Ger alla dina desserter ett extra lyft och en smak av sommar. Spana in de här recepten!
Annons
Klassiska desserter – med en twistBrand logo
Klassiska desserter – med en twist

Det finns över 100 sorters olika rabarber, en del mer sträva, en del mer söta. Rabarberns sötsyrliga och unika smak gör sig även till mat, i exempelvis en chutney. Många kryddor passar bra till rabarber, lägg dem i en tekula när du kokar marmelad eller kompott och lyft ur den när smaken är bra.

Rabarber håller cirka en vecka i kylen och går att skära i mindre bitar och frysa in. Växten är en underbar primör, som faktiskt är en grönsak trots att den säljs som en frukt.

Är du en av dem som har rabarber växandes i trädgården så ska du spara dessa recept. Klassisk (men supersnabb) rabarberpaj, rabarberglass med marängkross och en rabarberprinsesstårta för sommarens alla firanden!

Annons

Vacker PRINSESSTÅRTA MED RABARBER

Byt ut hallonsylten mot rabarberkompott och få en lite lyxigare prinsesstårta!

Bjud på en vacker rabarberprinsesstårta

SUPERSNABB RABARBERPAJ

Ibland sätter sötsuget in så snabbt att det gäller att skaka fram något kvickt. Som den här rabarberpajen!

Recept på supersnabb rabarberpaj
SØ 1519 SUND 2 Bagt rabarbercrumble

RABARBERGLASS MED MARÄNGKROSS OCH CHOKLADÖVERDRAG

Den här efterrätten skriker sommar och är lika fin att se på som god att äta. Perfekt som avslut på middagen eller bara när du vill ha något smaskigt!

Så gör du rabarberglass med marängkross och chokladöverdrag

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons