Rabarberglass med marängkross och chokladöverdrag

Recept på rabarberglass med marängkross och chokladöverdrag

Betina Hastoft
Den här rabarberglassen gör sig bäst att ätas när solen är framme, då smakar sommaren som allra bäst!
08 april, 2021

Rabarberglass med marängkross och chokladöverdrag

Den här efterrätten skriker sommar!

Så gör du rabarberglass med marängkross och chokladöverdrag
Betina Hastoft

4 glassar

Du behöver:

150 g rabarber
¾ dl socker
25 ml fläderblomssyrup eller koncentrerad fläderblomssaft
150 g grekisk yoghurt
25 g maränger
4 våffelstrutar
100 g rosa choklad (eller vit choklad och några droppar röd karamellfärg)

Dekoration:

Frystorkade hallon

Gör så här:

  1. Ansa och snitta rabarber och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka upp och småkoka tills rabarbern mjuknat. Låt svalna helt. Rör ihop flädersyrup (eller flädersaft) med yoghurt. Krossa marängerna och vänd ner dem i yoghurten. Lägg glassmeten i en form och ställ i frysen minst 3 timmar eller tills den är genomfrusen. Ta ut och skopa upp kulor och fyll våffelstrutar med glasskulorna. Ställ glasstrutarna i frysen 1 timme, gärna i en djup form som du fyllt med ris eller socker, så de behåller formen.
  2. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna något. Doppa snabbt varje glass i chokladen så den stelnar runt omkring som ett täcke. Servera genast och strö då över lite frystorkade bär, eller ställ tillbaka dem i frysen.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Aller Media DK

7 glassdrinkar att testa i sommar

Men hur gott?

Så gör du supersnabb rabarberpaj – perfekt när sötsuget sätter in

Stilla sötsuget SNABBT!

Gräddig prinsesstårta med syrlig rabarberkompott