Supersnabb rabarberpaj
Ibland sätter sötsuget in så snabbt att det gäller att skaka fram något kvickt. Som den här rabarberpajen!

2 portioner
Du behöver:
200 g rabarber
1 tsk vaniljsocker
½ dl rörsocker
Topping:
1 dl müsli
¼ dl mandlar
¼ dl rörsocker
15 g smör
100 g vaniljglass
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Ansa rabarber och skär i små bitar. Blanda rabarber med vanilj- och rörsocker och fördela i två ugnsfasta formar. Blanda müslin med hackade mandlar och rörsocker och fördela över rabarbern. Klicka upp smöret ovanpå.
- Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills pajtäcket är gyllene och knaprigt. Servera pajen ljummen med vaniljglass.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Aller Media DK