Så gör du Supersnabb rabarberpaj

Recept på supersnabb rabarberpaj

Betina Hastoft
Rabarberpaj är lika med sommar! Det här receptet kommer du vara evigt tacksam för då du slänger ihop den supersnabbt utan att tumma på smaken!
08 april, 2021
0:49

Efter reklamen: Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

(0:49)

Supersnabb rabarberpaj

Ibland sätter sötsuget in så snabbt att det gäller att skaka fram något kvickt. Som den här rabarberpajen!

Så gör du en supersnabb rabarberpaj
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

200 g rabarber
1 tsk vaniljsocker
½ dl rörsocker

Topping:

1 dl müsli
¼ dl mandlar
¼ dl rörsocker
15 g smör
100 g vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa rabarber och skär i små bitar. Blanda rabarber med vanilj- och rörsocker och fördela i två ugnsfasta formar. Blanda müslin med hackade mandlar och rörsocker och fördela över rabarbern. Klicka upp smöret ovanpå.
  2. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills pajtäcket är gyllene och knaprigt. Servera pajen ljummen med vaniljglass.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Aller Media DK

Missa inte

Friskt och lätt – så gör du en rabarber- och äppelsoppa

Perfekt för en ljummen vårkväll!

Sommarens godaste jordgubbspaj – så här gör du den!

Lägg sommarens godaste röda bär, jordgubbar, hallon, rabarber och vinbär, i en underbar paj.

Rabarbersufflé med pistaschglass

Servera vårens finaste smak i en fluffig sufflé.