3 recept där tomaterna får skina

29 maj, 2023 
AvRedaktionen ELLE
3 recept där tomaterna får skina
Solmogna tomater direkt från grenen är riktig sommarlycka, förtrollande goda både varma och kalla.
Annons
Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel
Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Solmogna tomater, finns det något godare? Troligtvis inte! Det fina med tomater är att de kommer i så många olika färger och former och passar i så många olika rätter. Även om listan kan göras lång, nästintill oändlig, så har vi lyckats enas om tre favoriträtter (just nu). Panzanellan är salladen där de färska tomaterna får skina och som blir snäppet lyxigare när den toppas med krämig burrata. Tarte tatin är en fransk paj som ofta förknippas med efterrätter men här har vi gjort en matigare variant med tomater och parmesan. Eller varför inte slå på stora trumman och bjuda på en värmande gryta med musslor i het tomatsås?

Annons

PANZANELLA MED BURRATA

Färska tomater får glänsa i den klassiska italienska salladen med bröd.

TARTE TATIN MED TOMATER OCH PARMESAN

Tarte tatin behöver inte betyda efterrätt. Med tomater blir den en finfin lunch.

MUSSLOR I HET TOMATSÅS

Chili och citron ger mycket smak åt musslorna.

Gillar du mat med mycket smak så är musslor i het tomatsås något för dig
Betina Hastoft
Middag hos Wood: Panzanella
Middag hos Wood: Panzanella
Annons
Innehåller annonslänkar