Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Varmkorv med briochekorvbröd och hemgjord ketchup

05 jan, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på varmkorv med briochekorvbröd och hemgjord ketchup
Med hemgjordketchup, picklad gurka och goda bröd lyfter vi varmkorven till en riktig läckerbit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda påBrand logo
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

Varmkorv med briochekorvbröd och hemgjord ketchup

Korvbröden passar även till lobster rolls.

Bjud på varmkorv deluxe med briochekorvbröd och hemgjord ketchup

4 portioner

Annons

Du behöver:

8 grillkorvar
Senap
Rostad lök
Smörgåskrasse

Briochekorvbröd:

3 ½ dl mjölk
15 g jäst
40 g (½ dl) socker
1 ½ tsk salt
700 g (11 ½ dl) vetemjöl
2 ägg
150 g rumsvarmt smör
1 ägg, till pensling

Hemlagad ketchup:

1 schalottenlök
2 msk olivolja
3 msk farinsocker
4 msk äppelcidervinäger
3 dl passerade tomater
½ tsk torkade chiliflingor
Salt och nymalen svartpeppar
Picklad gurka
1 gurka
75 g socker
1 tsk salt
½ dl vatten
2 dl äppelcidervinäger

Steg 1

Värm mjölken och rör ner jästen. Tillsätt socker, salt och hälften av mjölet och rör ihop till en smidig deg. Rör ner äggen i degen, ett åt gången. Skär smöret i tärningar och knåda in det i degen tillsammans med resten av mjölet. Knåda i 7–8 minuter, gärna i maskin, och låt degen jäsa under plastfolie i en skål i 30 minuter i rumstemperatur. Ställ den i kylen i 8 timmar.

Annons
Steg 1 – gör degen till korvbrödet och låt jäsa i kylen i 8 timmar.

Steg 2

Dela degen i 12 bitar, forma till korvbröd och pressa dem lätt platta. Lägg på en bakplåts- pappersklädd plåt och låt jäsa i 1 timme.

Steg 2 – dela degen i 12 bitar och forma till korvbröd. Låt jäsa i 1 timme.

Steg 3

Sätt ugnen på 200°. Pensla bröden med hopvispat ägg och grädda i ugnen i 15 minuter, tills de är gyllene och genomgräddade.

Annons
Steg 3 – grädda korvbröden i ugnen i 15 minuter.

Steg 4

Hemlagad ketchup: Skala och hacka löken fint, fräs i olja på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt farinsocker och vinäger och koka i några minuter. Tillsätt passerade tomater och chili, och låt massan koka upp. Sänk till medelvärme och sjud ketchupen under lock i 20 minuter. Smaka av med farinsocker, vinäger, salt och peppar, häll upp i glas med lock och ställ i kylen.

Steg 5

Picklad gurka: Skölj gurkan, skär i tunna skivor. Koka socker, salt, vatten och vinäger i en kastrull tills sockret är upplöst. Lägg gurkan i ett glas, häll lagen över och lägg på locket. Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan servering.

Steg 5 – pickla gurkan.

Steg 6

Stek korvarna i en stekpanna på låg värme. Dela korvbröden och fyll dem med korv, ketchup, senap, gurka, rostad lök och ev klippt krasse.

Steg 6 – stek korvarna och servera i korvbröden med ketchup, senap, gurka och rostad lök.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons