Varmkorv med briochekorvbröd och hemgjord ketchup

Recept på varmkorv med briochekorvbröd och hemgjord ketchup

Betina Hastoft
Med hemgjordketchup, picklad gurka och goda bröd lyfter vi varmkorven till en riktig läckerbit.
05 januari, 2023
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på
2:10

Efter reklamen: 3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

(2:10)

Slå på ljud

Varmkorv med briochekorvbröd och hemgjord ketchup

Korvbröden passar även till lobster rolls.

Bjud på varmkorv deluxe med briochekorvbröd och hemgjord ketchup
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

8 grillkorvar
Senap
Rostad lök
Smörgåskrasse

Briochekorvbröd:

3 ½ dl mjölk
15 g jäst
40 g (½ dl) socker
1 ½ tsk salt
700 g (11 ½ dl) vetemjöl
2 ägg
150 g rumsvarmt smör
1 ägg, till pensling

Hemlagad ketchup:

1 schalottenlök
2 msk olivolja
3 msk farinsocker
4 msk äppelcidervinäger
3 dl passerade tomater
½ tsk torkade chiliflingor
Salt och nymalen svartpeppar
Picklad gurka
1 gurka
75 g socker
1 tsk salt
½ dl vatten
2 dl äppelcidervinäger

Steg 1

Värm mjölken och rör ner jästen. Tillsätt socker, salt och hälften av mjölet och rör ihop till en smidig deg. Rör ner äggen i degen, ett åt gången. Skär smöret i tärningar och knåda in det i degen tillsammans med resten av mjölet. Knåda i 7–8 minuter, gärna i maskin, och låt degen jäsa under plastfolie i en skål i 30 minuter i rumstemperatur. Ställ den i kylen i 8 timmar.

Steg 1 – gör degen till korvbrödet och låt jäsa i kylen i 8 timmar.
Betina Hastoft
Lyxiga shrimp rolls i briochebröd

Steg 2

Dela degen i 12 bitar, forma till korvbröd och pressa dem lätt platta. Lägg på en bakplåts- pappersklädd plåt och låt jäsa i 1 timme.

Steg 2 – dela degen i 12 bitar och forma till korvbröd. Låt jäsa i 1 timme.
Betina Hastoft

Steg 3

Sätt ugnen på 200°. Pensla bröden med hopvispat ägg och grädda i ugnen i 15 minuter, tills de är gyllene och genomgräddade.

Steg 3 – grädda korvbröden i ugnen i 15 minuter.
Betina Hastoft

Steg 4

Hemlagad ketchup: Skala och hacka löken fint, fräs i olja på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt farinsocker och vinäger och koka i några minuter. Tillsätt passerade tomater och chili, och låt massan koka upp. Sänk till medelvärme och sjud ketchupen under lock i 20 minuter. Smaka av med farinsocker, vinäger, salt och peppar, häll upp i glas med lock och ställ i kylen.

Steg 4 – gör din egen hemlagade ketchup.
Betina Hastoft
Bjud på lyxig vickningskorv – toppad med friterad lök

Steg 5

Picklad gurka: Skölj gurkan, skär i tunna skivor. Koka socker, salt, vatten och vinäger i en kastrull tills sockret är upplöst. Lägg gurkan i ett glas, häll lagen över och lägg på locket. Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan servering.

Steg 5 – pickla gurkan.
Betina Hastoft

Steg 6

Stek korvarna i en stekpanna på låg värme. Dela korvbröden och fyll dem med korv, ketchup, senap, gurka, rostad lök och ev klippt krasse.

Steg 6 – stek korvarna och servera i korvbröden med ketchup, senap, gurka och rostad lök.
Betina Hastoft

Foto: Betina Hastoft