Lyxig vickningskorv med friterad lök
En korv med bröd kan enkelt bli så mycket mer än torrt bröd och ketchup och senap!
8 portioner
Du behöver:
2–3 bananschalottenlökar
½ dl vetemjöl
4 dl solrosolja
1–2 dl tomatsalsa
Koriander
8 korvar
8 korvbröd
Gör så här:
- Skala och skär löken i skivor. Dela försiktigt skivorna i ringar.Vänd de stora lökringarna i mjölet så de täcks helt. Spara de mindre ringarna till salsan.
- Värm oljan i en tjockbottnad kastrull. Fritera hastigt ett par lökringar i taget i oljan 5–10 sekunder. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Hacka resten av löken och blanda med tomatsalsa och koriander.
- Stek korvarna och värm eventuellt bröden. Servera korven i bröden och toppa med salsa och friterad lök.
Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling, Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann