Shrimp rolls i briochebröd
Rolig förrätt eller lätt lunch.
8 portioner
Du behöver:
450 g räkor
4 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
2 msk tomatketchup
1 msk söt chilisås
1 msk färskpressad citronsaft
1 knippe gräslök
Till servering:
16 gröna sparrisar
1 hjärtsallat
8 stora briochekorvbröd
1 knippe rädisor vattenkrasse eller annan småbladssallat
Gör så här:
- Skala räkorna eller häll av lagen om du använder räkor på burk. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, ketchup, chilisås och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och hacka gräslöken fint och blanda ner i räkorna. Låt stå kallt en timme så smakerna hinner utvecklas.
- Skölj sparrisarna och bryt av den nedre träiga delen. Lägg sparrisarna i en behållare med kanter och häll kokande vatten över dem. Låt stå och dra i 2–3 minuter. Låt sedan rinna av. Skölj och skiva hjärtsallaten fint. Värm briochebröden. Lägg lite sallat och två sparrisar i varje briochebröd. Toppa med räksallad, skivor av rädisor och krasse.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft