Lyxiga shrimp rolls i briochebröd

Recept på shrimp rolls i briochebröd

Columbus Leth
Om du letar efter en snabb förrätt så har du kommit rätt! Hemligheten är att använda briochekorvbröd till dessa shrimp rolls. Lätt och lyxigt!
06 juli, 2021
0:42

Efter reklamen: Så gör du sommardrink med kanel

(0:42)

Shrimp rolls i briochebröd

Rolig förrätt eller lätt lunch.

Bjud på shrimp rolls i briochebröd
Columbus Leth

8 portioner

Du behöver:

450 g räkor
4 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
2 msk tomatketchup
1 msk söt chilisås
1 msk färskpressad citronsaft
1 knippe gräslök

Till servering:

16 gröna sparrisar
1 hjärtsallat
8 stora briochekorvbröd
1 knippe rädisor vattenkrasse eller annan småbladssallat

Gör så här:

  1. Skala räkorna eller häll av lagen om du använder räkor på burk. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, ketchup, chilisås och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj och hacka gräslöken fint och blanda ner i räkorna. Låt stå kallt en timme så smakerna hinner utvecklas.
  3. Skölj sparrisarna och bryt av den nedre träiga delen. Lägg sparrisarna i en behållare med kanter och häll kokande vatten över dem. Låt stå och dra i 2–3 minuter. Låt sedan rinna av. Skölj och skiva hjärtsallaten fint. Värm briochebröden. Lägg lite sallat och två sparrisar i varje briochebröd. Toppa med räksallad, skivor av rädisor och krasse.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Missa inte

Frasiga örtvåfflor med färska räkor

Perfekt till fördrinken!

Vitlöksräkor med persilja och citron

Vitlöksfrästa räkor är en riktig klassiker.

Grillad sparris med räkor och syrad grädde

En lyxig twist på räksallad!