Musslor i het tomatsås

Recept på musslor i het tomatsås

Betina Hastoft
Imponera med musslor i het tomatsås – en oförskämt god gryta att bjuda på!
26 maj, 2023
Lyxiga och heta snabbnudlar
1:04

Efter reklamen: Lyxiga och heta snabbnudlar

(1:04)

Slå på ljud

Musslor i het tomatsås

Chili och citron ger mycket smak åt musslorna.

Imponera med musslor i het tomatsås
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

½ kg blåmusslor
1 färsk röd chili
1 vitlöksklyfta
1 stjälk citrongräs
300 g tomater
1 msk olivolja till stekning
1 msk pressad limesaft
Salt och svartpeppar
1 näve färsk koriander

Len jordärtskockssoppa – med pilgrimsmusslor och dillolja

Gör så här:

  1. Rengör musslorna noggrant. Kontrollera att alla musslor är stängda och kassera dem som inte stänger av sig själva efter ett lätt knack mot köksbänken.
  2. Skölj chilin, ta bort kärnorna och hacka chilin fint. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka citrongräset. Skölj tomaterna och skär dem i grova tärningar. Fräs tomater, chili, vitlök och citrongräs i lite olja i en panna i 1–2 minuter. Häll sedan ner musslorna i grytan tillsammans med limesaft, och låt puttra i ca 4 minuter under lock.
  3. Kassera alla musslor som inte har öppnat sig. Krydda såsen med salt och peppar. Skölj och plocka koriandern och strö över rätten innan servering.

Foto: Betina Hastoft