Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Panzanella med burrata

26 maj, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på panzanella med burrata
Färska tomater är stjärnan i den italienska salladen panzanella som här toppas med burrata. Ät och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo
Så gör du vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Panzanella med burrata

Färska tomater får glänsa i den klassiska italienska salladen med bröd.

Har du odlat egna tomater så är det ett ypperligt tillfälle att bjuda på panzanella med burrata

2 portioner

Annons

Du behöver:

5 stora tomater, gärna olika färger
1 rödlök
4 skivor bröd
2 tsk olivolja
2 tsk vit balsamvinäger
Salt och svartpeppar
1 boll färsk burrata, ca 125 g
Färsk basilika

Gör så här:

  1. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Skala rödlöken och skär i tunna skivor. Pensla brödskivorna med olja, rosta dem gyllenei en stekpanna och skär i lite mindre bitar.
  2. Rör ihop olja, balsamvinäger, salt och peppar till en dressing i en skål. Lägg upp tomatskivor och brödbitar på en tallrik och strö över rödlök. Lägg burratan ovanpå och toppa med dressing och basilikablad.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons