Frittata med svamp och timjan
Frittata är en italiensk omelett som kan fyllas med allt gott du hittar i grönsakslådan.
4 portioner
Du behöver:
400 g svamp
1 rödlök
2 msk olivolja
6 stjälkar färsk timjan
Salt och peppar
8 ägg
1 ½ dl vispgrädde
½ tsk chiliflingor
25 g parmesan
Till servering:
Rågbröd

Frittata med grönkål, getost och valnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Ansa svampen och skär i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Fräs svamp och lök i olja på hög värme i cirka 4 minuter, tills svampen är gyllene. Tillsätt timjan, smaka av med salt och peppar och lägg i en smord ugnsform.
- Vispa ihop ägg och grädde, smaka av med chiliflingor, salt och peppar. Häll äggblandningen över svampen och riv ett lager parmesan ovanpå. Grädda i 15 minuter, tills ytan är något gyllene och nätt och jämnt stelnad.
- Servering: Strö lite parmesan och timjan över, och servera med rågbröd.
Foto: Columbus Leth, Stine Christianssen