Frittata med grönkål, getost och valnötter
Det går bra att byta ut grönkålen mot svartkål eller spenat.
4 portioner
Du behöver:
150 g färsk grönkål
100 g getost
8 ägg
1 tsk salt
½ tsk peppar
Olivolja till stekning
60 g valnötskärnor
½ knippe gräslök
Till servering:
Grovt bröd
Gör så här:
- Skölj och repa grönkålen och strimla bladen mycket fint. Skär getosten i skivor. Vispa ihop äggen lätt med salt och peppar.
- Stek grönkålen i olja i en stor panna på hög värme i 1 minut. Tillsätt äggmassan och dra med en gaffel eller stekspade mot mitten i några minuter tills äggen börjar stanna.
- Lägg på skivor av getost och skruva ner till medelvärme. Låt omeletten bli färdig i pannan under några minuter till.
- Hacka valnötterna grovt och fördela över omeletten. Strö över klippt gräslök och peppar. Servera direkt, med bröd till.
Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft