Frittata med grönkål, getost och valnötter

Recept på frittata med grönkål, getost och valnötter

Betina Hastoft
Frittata är en italiensk omelett som är matigare än omeletten vi äter till frukost. Den här är fylld med grönkål och toppas med getost och valnötter.
31 januari, 2022
1:21

Efter reklamen: 4 tips för en lyxig brunch hemma

(1:21)

Frittata med grönkål, getost och valnötter

Det går bra att byta ut grönkålen mot svartkål eller spenat.

Gör en snabb frittata med grönkål, getost och valnötter till lunch
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

150 g färsk grönkål
100 g getost
8 ägg
1 tsk salt
½ tsk peppar
Olivolja till stekning
60 g valnötskärnor
½ knippe gräslök

Till servering:

Grovt bröd

Gör så här:

  1. Skölj och repa grönkålen och strimla bladen mycket fint. Skär getosten i skivor. Vispa ihop äggen lätt med salt och peppar.
  2. Stek grönkålen i olja i en stor panna på hög värme i 1 minut. Tillsätt äggmassan och dra med en gaffel eller stekspade mot mitten i några minuter tills äggen börjar stanna.
  3. Lägg på skivor av getost och skruva ner till medelvärme. Låt omeletten bli färdig i pannan under några minuter till.
  4. Hacka valnötterna grovt och fördela över omeletten. Strö över klippt gräslök och peppar. Servera direkt, med bröd till.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft