10 mat- och dryckesnyheter – som gör vardagen både godare och enklare
Proteintåget är inte på väg att sakta ner, nya optimerade produkter för att täcka vårt proteinbehov trillar konstant in i våra liv i form av bars, kvarg, glass och färdiga drycker. En ny rapport pekar återigen på att vi bör dra ner vår köttkonsumtion och med enkla medel är det både gott och enkelt – Oumph! lanserar en välsmakande nyhet och MAX nya burgare är gjord på den senaste innovationen från USA.
10 mat- och dryckesnyheter som underlättar i vardagen:
1. Köttigt växtbaserat alternativ
Oumph! överraskar med en ny produkt för att stilla även de köttigaste av cravings. Be*f Style Strips är den senaste nyheten och är saftiga strimlor med en smakrik marinad med ett brett användningsområde: stek och ät som de är, använd i en vegetarisk boeuf bourguignon eller tillaga ugnen. Det är ett kanonbra alternativ för den som antingen äter helt växtbaserat eller bara vill minska sin köttkonsumtion.
2. Optimera träningen
Är du på jakt efter att optimera träningen? Då har du säkert redan kylen full med kvarg men nu lanserar Lindahls två nyheter som inte bara är laktosfria och krämiga med 20 g protein per bägare, de är även helt unika genom sin kombination av 50% vassleprotein och 50% kaseinprotein – en oslagbar kombo för muskelåterhämtning! Vassle tas upp snabbt av kroppen och blir perfekt påfyllning efter träningen, tas kasein upp långsamt vilket ger en långvarig mättnad. De kommer i smakerna Strawberry Sundae och Lemon Cheesecake.
3. Ny twist på klassiker
När du hör Jägermeister tänker du säkert på en stökig Jägerbomb som ska svepas i en bar långt efter midnatt. Det är dags att tänka om för nu lanseras Jägermeister Orange, vilket har en tydlig smak av apelsin med en hint av originalet. Servera som en iskall shot eller använd som drinkingrediens. Den friska apelsintonen kompletterar den klassiska örtprofilen och skapar en ny drinkupplevelse.
4. Enhörnings-burgare
MAX senaste innovation är en Unicorn Burger. Oroa dig inte, enhörningstrenden från 2010-talet är inte på väg tillbaka, istället är det en växtbaserad burgare från Impossible Food som kommit till Sverige. Burgaren är både saftig och har en läskigt köttliknande smak och på MAX serveras burgaren med gochujangmajonnäs, cheddar, picklade rödlök, gul lök, isbergssallad och saltgurka i ett Friscobröd. Verkligen värd att testa nästa gång du har vägarna förbi!
5. Efterlängtad proteinglass
Jag älskar själv inte saltlakrits men människor runt mig gör det – därför vill jag tipsa om Lohilos senaste proteinglass med smak av just saltlakrits. Inte bara får du i dig protein, det är även 60% mindre socker och dessutom är glassen laktosfri. De som testat är sålda och de som inte hunnit än står redo i glassdisken. Om det är något som verkar ha varit extremt efterlängtat så är det just den här glassen!
6. En liten bit av Frankrike
Brievarumärket Président vill göra vardagslyx mer tillgänglig och vem är jag att säga nej till det? En god bit ost gör liksom allt lite bättre. Först ut bland nyheterna är Le Blue Gourmet, en blåmögelost som passar lika bra på ostbrickan som smulad över en pasta. Det dyker även upp en getost, baka den krämig i ugnen, vispa till en fluffig röra eller servera som den är. Den godaste och tredje nyheten är ändå det lyxiga smöret Sea Salt Butter med synliga saltkristaller som lyfter även det simplaste av bröd till nya höjder!
7. Fira kanelbullens dag varje dag
Lagom till kanelbullens dag den 4 oktober släppte Barebells sin senaste nyhet som hyllar det finaste vi har: Cinnamon Bun Soft Bar! För mig tog det en sekund innan hjärnan kopplade ihop smak och konsistens för den mjuka baren omsluten av vit choklad smakar verkligen kanelbulle! Den är packad med 16 g protein, är sockerfri och har till och med känslan av pärlsocker.
8. Ta hand om magen
Kefir är en fermenterad mejeriprodukt som med sina sex aktiva bakteriekulturer bidrar till en god och välbalanserad maghälsa. Den har även en uppfriskande, spritsig känsla och för att göra det hela ännu godare och lättare att ta hand om magen lanserar Salakis tre nya Kefir-produkter – med smak av aprikos och citron, hallon och granatäpple och naturell. Kefirsmakerna är gjorda på svensk mjölk och är även laktosfria.
9. Knäcke på nytt sätt
Om det är något jag är svag för så är det grejer som gör livet lite lättare, framförallt när det kommer till att få i sig protein, vilket jag är riktigt dålig på. Men nu lanserar Wasa ett nytt knäcke med 20 g växtbaserad protein per 100 g. Protein+ är ett krispigt knäcke bakat på enkla ingredienser, är rikt på fibrer och utan onödiga tillsatser. Ett välbehövligt tillskott som underlättar vardagen!
10. Som en milkshake... typ
Valio har släppt en ny proteinmilkshake med ljuvlig smak av vanilla fudge. Varje förpackning innehåller 25 g protein och inget tillsatt socker. Här har du ett enkelt och krämig mellanmål att ha ståendes i kylen på jobbet. Är du tveksam till smaken kommer proteindrycken även i två smaker till – choklad och jordgubb. Och som alltid är de laktosfria!