Tostadas med ceviche
02 okt, 2025
Tostadas är en krispig tortilla som vi väljer att toppa med en frisk ceviche gjord på både fisk och räkor. Godare sätt att börja middagen får du leta efter!
Annons
Tostadas med ceviche
Smältande god ceviche på krispiga tostadas. Bra start på en middag!
Annons
6 portioner
Tid: 45 minuter
Du behöver:
8 mjuka tortillabröd
2 dl matolja
Flingsalt
1 näve färsk koriander
Ceviche:
2 blodgrape
1 msk finhackad färsk koriander
2 tsk strimlad färsk grön chili
½ dl pressad limesaft
200 g odlad hälleflundrafilé, fryst och tinad
12 räkor
2 avokado
Salt
Gör så här:
- Ceviche: Skala grapefrukterna, skär fruktköttet i filéer och sedan i 2–3 bitar per filé. Se till att spara fruktjuicen i en skål. Blanda i finhackad koriander och strimlad chili i skålen med grapefruktjuicen. Tillsätt grapefruktfiléer, limesaft och rör om.
- Skär fiskfilén i små tärningar. Skala och halvera räkorna. Halvera avokadorna och tärna fruktköttet. Blanda avokado, räkor och fisk i citrusblandningen. Krydda med salt och låt cevichen stå och dra i 10–15 minuter.
- Skär varje tortilla i fyra delar och stek i olja i en panna tills de är gyllenbruna och krispiga. Strö över salt och låt rinna av på ett galler. Skölj och plocka koriandern.
- Lägg cevichen på tortillabröden precis innan servering. Toppa med koriander.
Foto: Columbus Leth
Annons