Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Tostadas med ceviche

02 okt, 2025
Recept på tostadas med ceviche
Tostadas är en krispig tortilla som vi väljer att toppa med en frisk ceviche gjord på både fisk och räkor. Godare sätt att börja middagen får du leta efter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkorBrand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Tostadas med ceviche

Smältande god ceviche på krispiga tostadas. Bra start på en middag!

Tostadas med ceviche
Annons

6 portioner

Tid: 45 minuter

Du behöver:

8 mjuka tortillabröd
2 dl matolja
Flingsalt
1 näve färsk koriander

Ceviche:

2 blodgrape
1 msk finhackad färsk koriander
2 tsk strimlad färsk grön chili
½ dl pressad limesaft
200 g odlad hälleflundrafilé, fryst och tinad
12 räkor
2 avokado
Salt

Gör så här:

  1. Ceviche: Skala grapefrukterna, skär frukt­köttet i filéer och sedan i 2–3 bitar per filé. Se till att spara fruktjuicen i en skål. Blanda i finhackad koriander och strimlad chili i skålen med grapefrukt­juicen. Tillsätt grapefruktfiléer, limesaft och rör om.
  2. Skär fiskfilén i små tärningar. Skala och halvera räkorna. Halvera avokadorna och tärna fruktköttet. Blanda avokado, räkor och fisk i citrusblandningen. Krydda med salt och låt cevichen stå och dra i 10–15 minuter.
  3. Skär varje tortilla i fyra delar och stek i olja i en panna tills de är gyllenbruna och krispiga. Strö över salt och låt rinna av på ett galler. Skölj och plocka koriandern.
  4. Lägg cevichen på tortillabröden precis innan servering. Toppa med koriander.
Så gör du den klassiska drinken Whiskey SourBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Foto: Columbus Leth

Annons