Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

25 perfekta 30-årspresenter – tips till både honom och henne

11 jan, 2023 
AvVilma Nordell
30 års present
Är du på jakt efter en 30-års present? Ge bort något hållbart plagg i bra kvalitet, något till köket, skönhet eller populär teknik! Här hittar du 25 perfekta presenter som hen garanterat kommer uppskatta.
Annons

Fyller någon du tycker om snart 30 och du funderar på vad du ska ge bort i present? När det kommer till gåvor är det alltid en bra inriktning att tänka på något som hen behöver eller som hen inte unnar sig själv. Vi har samlat allt från användbara saker till köket till hållbart mode, skönhetsartiklar och smycken, till både honom och henne.

Perfekta presenter 30-åring

Vad ger man i 30-års present?

ELLE har tagit fram en rad presenter som passar både till tjej och kille. Här är våra bästa tips på presenter att ge bort till någon som fyller 30 år.

Annons
  • Smycken
  • Kashmirtröja
  • Fotobok
  • Ullfilt
  • Parfym
  • Hudvård
  • Doftljus
  • Morgonrock
  • Vas
  • Ljusstake
  • Köksredskap

tips på present till kille eller tjej som fyller 30 år

Vill du ge bort en personlig present eller kanske ett fint smycke? Vi har samlat flera bra prylar att ge bort i 30-årspresent till både honom och henne.

Psst! På jakt efter fler presenter? Här har vi samlat tips på bra 20 års presenter, och om du ska på bröllop finns flera tips på bröllopspresent här.

1. Vackra smycken

Smycken är ofta en uppskattad present, och något som dessutom håller över tid. Dessa silvriga ringar från Sophie by Sophie finns också guld, se mer och köp dem här (reklamlänk).

bra 30 års present till tjej silvriga örghängen från Sophie by Sophie
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

2. Stickad tröja

En stickad tröja är det perfekta plagget att ge bort nu när vädret snart blir kallare. Den här från CW by Carin Wester kommer i snygg rosa nyans (men finns i fler färger) och är gjord i ull- och alpackamix. Köp den födelsedagsbarnets favoritfärg här (reklamlänk).

Annons
rosa stickad tröja i ull- och alpackamix att ge present till 30 åring från CW by Carin Wester
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

3. Doftljus

Ett lyxigt doftljus kostar ofta en slant, och är därför något man kanske inte unnar sig själv så ofta. Med andra ord perfekt att ge bort i 30-årspresent. Detta stilrena doftljus från Byredo är en av deras mest omtyckta dofter, och sprider underbara noter av vanilj, pion och plommon i hemmet. Dessutom är det en snygg inredsningsdetalj! Du hittar doftljuset här (reklamlänk).

doftljus att ge bort i present till 30 åring från Byredo
Klicka på bilden för att komma till doftljuset.

4. Lyxig deodorant

Den italienska parfymhuset Aqua di Parma står bakom denna lyxiga deodorant med noter av frisk citrus, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
deospray från acqua di parama att ge bort i present
Klicka på bilden för att komma direkt till deon.

5. Startkit med mensprodukter, SYD

Varför inte ge bort ett startkit med plastfria, ekologiska (och snygga!) mensprodukter till din vän, syster eller dotter? I startkitet ingår dessutom en stilren förvaringsbox som blir en perfekt inredningsdetalj i badrummet. Här kan du läsa mer om startkitet och beställa det (reklamlänk).

startkit med ekologiska mensskydd att ge bort i present från SYD
Klicka på bilden för att läsa mer om SYDs produkter.

6. Pikétröja

Denna khakigröna pikétröja i finstickad merinoull passar perfekt att ge bort i 30-årspresent till en kille. Finns i fler färger, se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
present 30 år pikétröja i grön nyans från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

7. Porslin

Samlar födelsedagsbarnet på en dukningsserie? I så fall är det ett perfekt tillfälle att ge bort porslin som kompletterar den. Denna stiliga tallrik ingår i Bubbles-kollektionen från Mateus. Den finns att köpa här (reklamlänk).

tallrik från mateus i serien bubbles att ge i present till 30 åring
Klicka på bilden för att komma direkt till tallriken.

Tips! Ska du fira någon som fyller 30 eller själv ordna en 30-årsfest? Här hittar du allt du behöver till 30-årsfesten (reklamlänk).

Annons
Dekorationer till 30-årsfest
Från tallrikar och muggar till ballonger och girlanger med text – klicka på bilden för att komma till allt du behöver för 30-årsfesten.

8. Neccesär

En svart tidlös necessär i läder till honom från John Henric. Perfekt till gymmet eller på resan, den finns här (reklamlänk).

neccesär i läder att ge till kille i present från John Henric
Klicka på bilden för att komma direkt till necessären.

9. Hudvård

Ge bort lyxig hudvård i 30-årspresent, detta kit med tre små underverk passar de flesta hudtyper. Det innehåller återfuktande crème, Ole Henriksens bästsäljande Truth Serum och lystergivande serum med AHA-syra. Köp det prisvärda kitet här (reklamlänk).

Annons
hudvårdskit från ole henriksen att ge bort i present
Klicka på bilden för att komma direkt till kitet.

10. AirPods

Låt födelsedagsbarnet slippa trassliga sladdar. Dessa AirPods från Apple har 24 timmars batteritid och finns att klicka hem här (reklamlänk).

sladdlösa airpods från apple att ge i present
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

11. Ullfilt

Varm ullfilt tillverkad av 100% borstad gotlandsull av välrenommerade Klippan Yllefabrik. Finns i fler färger, beställ den i födelsedagsbarnets favoritfärg här (reklamlänk).

Annons
ullfilt tillverkad i borstad gotlandsull att ge i present
Klicka på bilden för att komma direkt till filten.

12. Kaffepress

Till kaffeälskaren är denna kaffepress från Bialetti, som pressar kaffet på det klassiska franska sättet, ett perfekt present. Den här kaffepressen bygger åtta koppar kaffe och kan beställas här (reklamlänk).

kaffepress för åtta koppar kaffe att ge i present från Bialetti
Klicka på bilden för att komma direkt till kaffepressen.

13. Vas

Är den som fyller år inredningsfanstast? Ge då bort denna vackra designklassiker designad av Alvar Aalto och tillverkad i munblåst glas. Finns att klicka hem här (reklamlänk).

Annons
alvar aalto gjord i munblåst glas att ge bort i present
Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.

14. Morgonrock

Fluffig morgonrock tillverkad i mjuk frotté. Den finns i fler färger så som grått, läs mer och köp den här (reklamlänk).

morgonrock i mörkblå nyans att ge bort i present från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till morgonrocken.

15. Steamer

Handsteamern, Cirrus No.2, är ett hållbart och effektivt alternativ till att både stryka och tvätta kläder från Steamery. Den finns här (reklamlänk).

Annons
handsteamer från steamery i svart att ge bort i present

16. Champagneglas

Champagnesglasen i serien Karlevi från Scandi Living har en mjukt, avlång form på kupan. Köp glasen i 4-pack här (reklamlänk).

champagneglas i serien Karlevi från Scani Living att ge bort i present
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

17. Parfym till henne

Det här är en doft som definitivt kommer att ge födelsedagsbarnet komplimanger! I doften finns noter av varm vanilj, mjuk mysk, handplockade rosor och saftiga svarta vinbär. Beställ den populära parfymen här (reklamlänk).

Annons
parfymen sì från giorgio armani att ge bort till tjej i present
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.

18. Personlig present

För dig som är på jakt efter en personlig 30-årspresent är en fotobok ett utmärkt alternativ. Samla fina och roliga ögonblick ni upplevt tillsammans som ni sedan kan blicka tillbaka på. Här kan du designa din egen fotobok (reklamlänk).

fotobok att ge bort i present från Smartphoto
Klicka på bilden för att komma till produkten.

19. Rakset

Ett rakset i en snygg design med hängande borste i krom samt en matchande rakhyvel från kvalitetsmärket Benjamin Barber. Du hittar setet här (reklamlänk).

Annons
rakset med äkta grävlingshår från Benjamin Barber att ge i present till kille
Klicka på bilden för att komma direkt till raksetet.

20. Skärbräda

Om den du ska ge present till gillar att laga mat är en skärbräda ett måste i köket. Den här stora och klassiska skärbrädan kommer från Skagerak och är gjord i teak. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

skärbräda gjord i teak att ge bort i present 30
Klicka på bilden för att komma direkt till skärbrädan.

21. Skinnväska

En tidlös väska i skinn blir snyggare med åren och denna från Arket är en riktig favorit bland många. Finns i flera olika färger. Se mer och beställ den här (reklamlänk).

Annons
skinnväska i gråbeige nyans från Arket att ge i present till tjej
Klicka på på bilden för att läsa mer och komma till väskan.

22. Ljusstake

Den eleganta ljusstaken Constella är formgiven av Eva Schildt för svenska Klong och passar i alla hem. Här hittar du den (reklamlänk).

ljusstake i modellen Constella att ge i present från svenska Klong
Klicka på bilden för att komma direkt till ljusstaken,

23. Parfym till honom

Oud träd är en av de mest sällsynta och ädlaste ingredienserna i en parfymskapares arsenal, från Tom Ford. En lyxig parfym som passar de flesta personlighetstyper, den finns att beställa här (reklamlänk).

Annons
parfym att ge i present till kille från Tom Ford
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.

24. Yogamatta

Till yogin finns denna snygga yogamatta som ger både stablitet och komfort under yogapasset. Se mer och köp den här (reklamlänk).

yogamatta att ge bort i present från Marlene Birger
Klicka på bilden för att komma direkt till träningsmattan.

25. Fitbit

Fler träningsprylar! Fitbit Inspire 3 är ett smidigt och stiligt aktivitetsarmband som bland annat mäter din puls och sömnkvalitet. Läs mer om armbandets funktioner och beställ det här (reklamlänk).

Annons
fitbit att ge bort i present till kille eller tjej
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

26. Kastrull

Le Creuset oval gryta 4,1 l är en ikonisk gjutjärnsgryta av hög kvalitet, och därmed prefekt att ge bort i 30-årspresent till den som älskar att laga mat. Den finns att beställa här (reklamlänk).

kastrull att ge bort i present från Le Creuset
Klicka på bilden för att komma direkt till kastrullen.

Foto: TT, spotlight

Läs också:

Se 5 stora färgtrender 2023Brand logo
Se 5 stora färgtrender 2023

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons