Artikeln innehåller reklamlänkar

Så är du en bra gäst i sommar – bästa tipsen och gå bort-presenterna

08 jul, 2021 
AvCecilia Persson
present gå bort sommar 2021
Att ha gäster på besök i sommarstugan eller hemma är härligt men innebär också en del jobb. Här är de viktigaste sakerna att tänka på som gäst – och presenterna du kan ge bort som tack.
Annons

Vi vet alla hur härligt det är att åka och besöka nära och kära runtom i Sverige under sommarmånaderna. Samtidigt hör och läser vi om (och kanske själva upplever) hur slitsamt det faktiskt kan vara att ha gäster på besök under semestern. Du själv kanske bara stannar en eller ett par nätter – men kom ihåg att om du är en av många som är på besök efter varandra så kan det nästan bli som ett heltidsjobb för värden eller värdinnan, som såklart vill att alla ska ha det så bra som möjligt.

3 tips för att vara en bra gäst i sommar

Här är tre tips till dig som är på besök hos nära och kära i sommar för att upplevelsen ska bli så härlig som möjligt för alla inblandade, och så att ni alla kan njuta av umgänget istället för att känna irritation.

1. Fråga vad du kan göra för att hjälpa till

Även om de du bor hos skulle försäkra dig om att du inte behöver göra något så kan vi lova att det verkligen uppskattas att du frågar!

Annons

2. Ta initiativ

Om du ser att soporna är överfyllda, att bordet som ni ska äta middag vid behöver torkas av eller att vattenglasen är tomma så kan du faktiskt ta hand om det utan att fråga. Eftersom den ni bor hos faktiskt har bjudit in er till sitt eget hem eller sommarstuga blir det mycket trevligare om alla hjälps åt – vi lovar.

3. Betala en del av inköpen

Att förse gäster med mat och dryck under en hel sommar kan bli ganska dyrt, särskilt om ni är många som bor över. Se därför till att ta varannan handling i matbutiken, köpa med några extra flaskor vin eller liknande. Det är också trevligt att ha med sig en fin gåva att ge bort när man kommer, så att ni redan från början visar att ni uppskattar gästvänligheten.

Nina Sandbech under By Malene Birgers visning på Copenhagen Fashion Week

8 fina presenter att ge bort när du är bortbjuden i sommar

Här har vi samlat åtta bra tips på sådant du kan ge bort till värden eller värdinnan, oavsett om du ska stanna i några nätter eller bara ska bort på middag. Och kom ihåg – ett extra tack är alltid rätt!

Annons

1. Lyxig presentkorg

Ett hopplock av sådant som personen älskar, eller som du tror hen kommer uppskatta, är aldrig fel! Fyll en vacker korg med allt från oliver, Marconamandlar och ostar till vinäger i en snygg flaska, en lyxig olivolja och en flaska bra vin. Den här flätade varianten från Åhléns kommer dessutom vara perfekt för kommande picknickar och svampturer vid lantstället i höst! Läs mer och köp här (länk till Åhlens).

presentkorg gå bort-present sommar

2. Matchande handtvål och Handkräm

Visst är det så att allt är trevligare i set? Om du ger bort matchande produkter ser presenten genast mer genomtänkt ut, samtidigt som det är enkelt att sätta ihop. Varför inte satsa på en fin kombo med handtvål och handkräm som kommer att lyfta vilket badrum som helst, oavsett standard! Dessa kommer från Molton Brown och har en härlig doft av rabarber, ros och mysk, handtvålen finns här (länk till Åhlens) och handkrämen hittar du här (länk till Åhlens).

Annons
skönhet gå bort-present sommar

3. Del av en servis

Samlar personen på ett speciell porslinsserie? Ett bidrag till den är alltid uppskattat! Och om du inte vet vad hen har så är ett vackert fat aldrig fel. Det här fina kommer från Matteus serie Oyster, läs mer och köp här. (länk till Åhlens)

inredning gå bort-present sommar

4. Böcker

Om det är någon gång vi har tid och ro att läsa böcker så brukar det ofta vara på sommaren. Dessutom kan personen (förhoppningsvis) koppla av med den i hängmattan efter att ni åkt! Samlade verk av Lydia Sandgren är en av det senaste årets stora snackisar och belönades med Augustpriset. Den är även riktigt tjock och räcker med andra ord länge! Läs mer och köp den, och andra aktuella böcker, här (länk till butik).

Annons
böcker gå bort-present sommar

5. En vacker vas

Om ni tänkt köpa med en bukett blommor, och vill ha det där lilla extra, så är det fint att även ge bort en passande vas. Klassikern Aalto från Iittala passar till alla sorters blommor som plockas eller köps under resten av sommaren, och kommer att påminna om era fina stunder även efter besöket. Läs mer och köp den här (länk till Åhlens).

vas gå bort-present sommar

6. Kom ihåg barnen

Finns det blivande trädgårdsfantaster i familjen ni ska bo hos? Ett trädgårdsset till barnen kommer både uppskattas av dem – och dessutom hålla dem sysselsatta ett tag så att ni vuxna får kvalitetstid för att catcha up. Dessa från My Perfect Day är dessutom fina att ha framme; planteringsset:et med hink och spade finns här (länk till My perfect day) och vattenkannan finns här (länk till My perfect day).

Annons
trädgårdsredskap för barn gå bort-present sommar

7. Poster – pippi

Poster med tryck i guldfoilering - Pippi Långstrump och ett av hennes kloka citat. Den finns att köpa här (länk till My perfect day).

gå bort present poster från pippi
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

8. SPEL

Det finns ju också sådant som hela familjen har glädje av, som ett spel som passar alla åldrar. Det är en aktivitet som ni alla kan ägna er åt tillsammans under tiden ni är där, och det är alltid bra att ha några spel liggande i sommarstugan även inför kommande besök. Det här handlar om naturen och passar från 6 år och uppåt, läs mer och köp här (länk till Åhlens).

Annons
spel för barn och vuxna gå bort-present sommar

9. Sista minuten-tipset – Lyxiga magasin

Sommaren är tidningarnas tid, så är det bara! Om du inte hinner gå i butiker eller beställa hem något så finns Elle i så gott som alla matbutiker och kiosker – och just nu får du dessutom med senaste numret av Elle Decoration. Den perfekta sommarläsningen!

tidningar och magasin gå bort-present sommar

Och du – du kan läsa mer om Elle samt se aktuella erbjudanden just nu här.

Annons

Se mer:

Här är hotellen flest svenskar drömmer om att besöka
Här är hotellen flest svenskar drömmer om att besöka
Annons