Artikeln innehåller reklamlänkar

Julklappar till julklappsspelet som alla faktiskt vill ha

07 dec, 2023 
AvCecilia Persson
julklappsspel
Julklappsspelet hör julfirandet till, men det är inte helt lätt att köpa presenter. Här hittar perfekta julklappar till julklappsspelet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Julklappsleken, eller julklappsspelet, är för många ett klassiskt inslag under julfirandet. Det är väldigt smidigt då det enda som behövs är två tärningar och julklappar som samtliga deltagare köper in innan. Men det är inte helt lätt att välja ut presenter som alla verkligen vill ha. Här har vi samlat tips och regler för hur spelet körs. Lycka till!

julklappar till julklappsspel
Sarah Treacher/Launchmetrics.com/Spotlight

julklappsspelet regler:

1. Bestäm i förväg hur många julklappar varje person ska bidra med och sätt en maxgräns på vad klappen/klapparna ska kosta, till exempel 50, 200 eller 500 kronor.

Annons

2. Lägg julklapparna i en hög. Kasta tärning om vem som får börja, och gå sedan i medsols riktning.

3. Slår man en 1:a eller 6:a på tärningen får man välja ett paket från högen. Får man någon av övriga siffror går turen direkt vidare till personen efter.

4. När samtliga julklappar är tagna öppnas de och sedan sätter man ett tidtagarur på exempelvis 7–10 minuter. Därefter fortsätter spelet likt tidigare, fast nu får man istället ta ett valfritt paket från en annan deltagare om tärningen landar på en 1:a eller 6:a. Man också bestämma att man byter paket med personen vars paket man tar, så att alla har en julklapp framför sig vid spelets slut. Låt tidtagaruret vara dolt, så att ingen i sällskapet ser hur lång tid det är kvar.

5. När tiden är slut är också spelet slut och alla deltagare behåller julklappen/julklapparna man har framför sig.

Tips på julklappar till julklappsspel 2023

Vissa köper roliga julklappar medan andra vill köpa finare julklappar som alla faktiskt vill ha. Här har vi samlat 13 tips på klapparna som garanterat kommer gå hem hos deltagarna – och som alla kostar under 500 kronor.

Annons

Psst! Här hittar du även tips på julklapp till henne , julklapp till honom och bästa julklappstipsen till den inredningsintresserade.

Dofltjus

Byredo

Bibliothèque är ett doftljus med en unik doft från Byredo. Doften öppnas upp med söta toppnoter av persika och plommon som sedan övergår till blommiga hjärtnoter av viol och pion.

Kopp med fat

Scandi Living

Kopp med fat från svenska Scandi Living är ett set tillverkat i glaserat fältspatporslin med ett spräckligt mönster som gör att varje exemplar får ett helt unikt utseende.

KÖP KOPPEN HÄRReklamlänk
Annons

Mjuk pläd

HM Home

En snygg, mjuk pläd älskas av alla och kan både bli en snygg inredningsdetalj i soffan som överkast till sängen och den bästa kompisen under vinterns alla julfilmer!

Mjölkskummare

Champion

För den som älskar cappuccino, latte eller bara kaffe med mjölk förgyller en mjölkskummare upplevelsen. Den här mjölkskummaren har flera olika effekter och kan även skumma kall mjölk till islatten i sommar

mjölkskummare som present till julklappsspelet från Champion
KÖP DEN HÄRReklamlänk

Brandfilt

Solstickan

Brandfilt i stilfull stållåda med prägling av den klassiska Solstickepojken. NYHET! Nu i en uppdaterad mer slimmad design för ännu enklare placering. Levereras även i ett helt nytt dekorativt fodral i coffee table book-format.

KÖP DEN HÄRReklamlänk

Presentkort på NK

Nordiska Kompaniet

Överraska någon med NK Presentkort. Få presentkortet hemskickat direkt eller hämta upp det i varuhuset. Kan användas vid köp både online och i varuhuset och är giltigt 2 år från inköpsdatum.

Annons

Fin glasvas

Ernst

Populär glasvas i enkel design och skandinaviska uttryck som gör att den passar alla hem.

KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Ljuslykta i glas

Ellos

En ljuslykta i glas passar i alla hem och ger enkelt en mysig och stämningsfull känsla! Välj bland flera härliga färger.

Gåvoset

Rituals

Detta underbara gåvoset är en perfekt present till en vän, familjemedlem eller till dig själv! Innehåller duschskum, doftljus, kroppskräm och kroppsskrubb i dofterna körsbärsblomma och rismjölk

Annons

Sällskapsspel Smart10

Martinex

Ett prisbelönt sällskapsspel för vuxna. Detta är frågespelet där du inte behöver vänta länge på din tur eftersom alla spelare får chans att svara på varje fråga. Den som prickar in flest korrekta svar vinner poäng! Det är dock inte utan risk... Har du fel är du ute ur rundan och förlorar din ihopsamlade poäng.

KÖP SPELET HÄRReklamlänk

Tidlösa ljuslyktor i 3-pack

Iittala

Sprid myskänsla i mottagarens hem med det här prisvärda trepacket av Iittalas populära ljuslykta Kastehelmi

Ljuslyktor Kastehelmi i 3-pack som present till julklappsspelet från Iittala

Mortel

Åhléns

Fin mortel i ljus marmor som är både praktisk och en snygg detalj i köket,

KÖP DEN HÄRReklamlänk

Vetekudde

Mirakelpåse

Den här mångsidiga vetekudden kan både värmas upp och kylas för att till exempel lindra ömma muskler eller sprida svalka. Ett måste att ha hemma!

Vetekudde till julklappsspelet från Mirakelpåse
KÖP DEN HÄRReklamlänk
Min rutin #19 – Flora WiströmBrand logo
Min rutin #19 – Flora Wiström
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons