Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Månadsskiftet är här! Fem saker att läsa, lyssna och laga i februari

31 jan, 2024 
AvRebecca Jardsdotter
Fem saker att läsa, lyssna och laga i februari
Från Ganniluncher och kändisbokhyllor till SATC-snack och New York-puls – här är fem inspirationskällor som tar dig genom februari.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stilresa: Hunter SchaferBrand logo
Stilresa: Hunter Schafer

Mellanmånaden februari är här. En perfekt tid att laga en ny rätt, dyka ner i nästa bok och samtidigt fnissa sig genom ett New Yorkigt nyhetsbrev.

Februaris inspirationskällor hittar du här!

LUNCHA SOM EN GANNIGIRL

Visste du att de anställda på Gannis högkvarter i Köpenhamn har en personlig kock som lagar lunch till dem, varje dag? I vilket fall som helst så är det ett faktum – och kocken heter Eva Hurtigkarl.

Det bästa med det hela? På Hurtigkarls eget Instagramkonto laddar hon upp sina veckomenyer à la Ganni, och en hel del annan matnyttig inspiration.

Annons

Låt februari bana väg till köket! Spana in Evas konto här och ha inköpslistan redo för nästa veckas Gannifierade lunchlåda.

NYTT HETT NYHETSBREV

Det är dags att skaka liv i en gammal internetfavorit: Nyhetsbrevet!

Emilia Petrarca är en frilansande mode- och kulturskribent baserad i New York med texter publicerade hos alltifrån The New York Times och Harper’s Bazaar till amerikanska Elle och The Cut.

I september 2023 startade hon sin eget nyhetsbrev, Shop Rat, som hon själv beskriver som ”ett försök att gå offline, gå ut, och engagera sig med stil i verkliga livet”. Med en mix av spaningar från stan, personliga anekdoter och journalistik som skapar både igenkänning och fniss ger Petrarca en unik och älskvärd blick på frågor om mode och stil, med en New York-vibb som är enkel att sakna en grådassig februaridag.

Annons

Emilia shoppar röda läppstift med en viral Instagramkock, tar pulsen på hur stämningen är i tiotimmarskön till The Rows sample sale och blir vän med välklädda kvinnor på tunnelbanan.

Prenumerera på nyhetsbrevet här.

LYSSNA PÅ LOOKSEN FRÅN SATC

Podcasten Every Outfit har ett mål: att dokumentera varje look från Sex and the City. Någonstans mellan hyllande beundran och kritiskt ifrågasättande lyfter poddmakarna Chelsea Fairless och Lauren Garroni de fyra kvinnornas stil genom både seriens första sex säsonger men även dess uppföljare, And just like that, och kastar samtidigt klipska blickar på dagens mode och popkultur.

Annons

Lyssna här!

EN BOKHYLLA À LA HOLLYWOOD?

Vilka böcker har Sofia Coppola i sin bokhylla? Vilken är Ayo Edebiris favoritbok? Vad tänker Harry Styles om Joan Didion?

Svaren på dina frågor finns på ett och samma ställe: Instagramkontot Celeb Book Recs.

Sedan juni 2021 har grundaren av Celeb Book Recs, Anna Haynes, sammanställt listor över böcker som personligen hyllats av dess kända läsare. Kanske har februaris bokfavorit redan älskats av Pedro Pascal, Patti Smith eller Issa Rae?

Annons

Ta reda på det här!

LEGENDEN LEBOWITZ

Fenomenet Fran Lebowitz ger oss en inblick in i sitt New York-pulserande hjärta och knivskarpt sarkastiska hjärna i dokumentärserien Pretend It’s a City. Fyndig, provokativ och intellektuell – helt i linje med Lebowitz melodi.

Netflixdokumentären hittas här.

Foto: Instagram @evahurtigkarl @chipvohn, Netflix, TT.

Annons