Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Ännu mera Barbie? Nu bevaras stilen i bokform!

30 jan, 2024 
AvRebecca Jardsdotter
Snart kan du ha titeln Barbie: The World Tour i bokhyllan.
Annons
5 virala popkulturella ögonblick under 2023Brand logo
5 virala popkulturella ögonblick under 2023

Rider du fortfarande på Barbievågen? Efter ett år av Margot Robbie i rosatonade kreationer med blinkningar till den ikoniska dockans garderob genom tiderna kan somliga kanske fått nog – men om du är en av dem som suktar efter mer Barbiecore, ser framtiden minst sagt god, eller jag menar rosa, ut.

GRUNDEN OCH KULMEN AV BARBIECORE

Den åttonde mars släpps nämligen boken Barbie: The World Tour, framtagen av filmens huvudrollsinnehavare Margot Robbie och stjärnstylisten Adress Mukamal – den stylist som stod för Robbies alla looks under filmens pressturné, världen över. I boken får vi bekanta oss med alla de looks som skapades för presstrippen – givetvis de som tog sig hela vägen till röda mattan, men också hittills osedda kreationer och Barbiefierade outfits. Bilderna i boken är plåtade av den brittiska modefotografen Craig McDean.

Annons

"Den här boken är kulmen av tiotusentals timmars arbete av några av de mest begåvade och kreativa visionärerna och formgivarna på planeten", berättar stylisten Mukamal i ett bokens officiella pressmeddelande. "Margot och jag kände oss tvungna att dela det här med världen. Vi hoppas att ni kommer älska det lika mycket som vi gör.”

EN TUNG MODETRIPP

Inför Barbieresan rekryterade duon tunga modenamn för att återskapa klassiska plagg från dockans 65-åriga livstid – Vivienne Westwood, Schiaparelli och Chanel, för att nämna några. Tillsammans med bilderna plåtade av McDean kommer boken innefatta dockans originallooks genom åren, tillsammans med kommentarer från Robbie och Mukamal.

Även handskrivna texter från designers som Olivier Rustning, Michelle Ochs, Manolo Blahnik och Jeremy Scott dyker upp här och där över boksidorna.

”Tack Margot för att du tog med mig på den här vilda resan, och för att du är den mest fantastiska och tillitsfulla partnern. Varje sekund av processen, varje konversation, varje fitting, och varje snabbt klädbyte var en absolut glädje”, skriver Mukamal på Instagram. Inlägget avslutar han med orden: ”Den här boken är ett arbete gjort av kärlek, tillägnad alla Barbieälskare och modefans runt om i världen.”

Bläddra bland bilderna i Mukamals Instagraminlägg nedan för att se några av de återskapade plaggens äkta Barbiereferens.

Foto: Rizzoli International Publications, Instagram, TT.

Annons